Rămâi conectat

Politică Administrație

ALBA IULIA: De la încheierea contractului de concesionare pentru iluminatul public, firma prestatoare a intervenit pe zeci de strazi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Primăria municipiului Alba Iulia precizează că, de la data în care s-a semnat contractul de delegare a serviciului public de iluminat în Alba Iulia, firma Flash Lighting Services a intervenit în mod curent si în urma sesizarilor făcute de cetățeni, pe mai mult de 50 de străzi din oraș: Republicii, Revoluției, Încoronării, 1 Decembrie 1918, Bvd. Transilvaniei, Regimentul V Vânători de Munte, Arnsberg, Vasile Goldiș, Brândușei, Nicolae Bălcescu, Regina Maria, Mureșului, Mărășești, Oituz, Scărișoara, Coșbuc, Călărași, Aurel Vlaicu, Gheorghe Doja etc.

Potrivit unui sumar al lucrarilor de întreținere la rețelele de iluminat public efectuate în perioada 4 decembrie 2012 – 18 ianuarie 2013, lucrarile  efectuate au fost: înlocuire lampi 70W- 203 bucăți; înlocuire lămpi 150W- 102 bucăți; înlocuire lămpi 250W – 118 bucăți; s-au verificat legături și s-au înlocuit contacte, cleme de conexiune, cabluri de alimentare. În total s-au verificat peste 1.000 de puncte luminoase din cele aproximativ 5.000 ale orașului. În același timp s-a realizat și s-a dat în folosință rețeaua de iluminat public de pe strada Apulum; s-a început lucrarea de iluminat pe strada Gemina și zona Nicolae Titulescu (între Bălcescu și Ardealului); în paralel s-au desfășurat intervenții împreună cu reprezentanții Electrica la puncte de iluminat PT3 – Mihai Eminescu, PT52 – strada Oituz; s-a remediat defecțiunea unei rețele aflate încă în garanție, situată pe strada Nicolae Iorga între Sala Unirii și Catedrala Reîntregirii.

Din datele comunicate de purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, obiectivele majore ale următoarei perioade sunt: verificare și revizie rețea iluminat public Șanțurile Cetății, Porțile Cetății, inclusiv iluminatul arhitectural, finalizarea rețelei noi –  zona Titulescu și Gemina, începerea lucrărilor pentru zona străzilor Vasile Alecsandri, Bujorului, Margaretelor, Septimius Severus și Calea Moților (inclusiv parcare stadion și intersecția semaforizată).

Un alt obiectiv prioritar este reabilitarea si modernizarea zonei centrale cuprinsă între Calea Moților și Bulevardul Ferdinand, pentru asigurarea iluminatului la clasele necesare traficului rutier și pietonal. Se vor monta stâlpi și corpuri de iluminat noi pentru asigurarea unui trafic rutier corespunzător zonei, iar stâlpii ornamentali existenți vor fi reabilitați, înlocuindu-se corpurile de iluminat cu altele mai eficiente, se va înlocui reteaua de alimentare, și se vor executa lucrări de sablare și vopsire.

Reprezentantul administrației locale precizează că, urmare a lucrarilor de reabilitare a zonei de acces în Cetatea Alba Carolina, au apărut deficiențe la alimentarea cu energie la rețele rămase în zona Platoul Romanilor, Parcul Unirii, Hotel Cetate iar pentru îmbunătățirea calității iluminatului din zonă se va interveni în cursul lunii februarie.

”Legat de procesul de modernizare, la finalizarea lucrărilor va fi asigurată telegestionarea sistemului de iluminat public la toate componentele sale. Acest lucru presupune urmărirea în timp real a 70 de puncte de aprindere a iluminatului public și a 830 de corpuri de iluminat comandate independent. În orice moment va exista o raportare reală a functionalității sistemului de iluminat public. Astfel se vor evita intervențiile neautorizate și se vor putea identifica în timp real “curajoșii” care intervin pe cont propriu”, a mai precizat Mihai Coșer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea