Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Alba Iulia: Au fost înlocuiţi copacii uscaţi peste vară, pe 24 de străzi. Cheltuielile au fost suportate de firmele “Elis Pavaje” şi “Diferit”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de sălcii au fost plantate astăzi, 3 decembrie 2012, în municipiul Alba Iulia, în locul celor ce s-au uscat în vară. Angajaţii firmei “Toskana Garten” au putut fi văzuţi, pe parcursul zilei de azi, plantând sălcii pe mai multe străzi din centrul oraşului.

 După cum se ştie, în primăvara acestui an, prin proiectul “Reparaţii capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară din municipiul Alba Iulia”, pe 24 de străzi din  oraş au fost plantaţi sute de copăcei. Licitaţiile de execuţie ale proiectului au fost câştigate de SC Diferit SRL din Cluj Napoca şi SC Elis Pavaje din Petreşti.

La doar câteva luni, din cauza secetei puternice din vara acestui an,  a neglijenţei responsabililor de proiect dar şi a cetăţenilor, mulţi dintre aceştia s-au uscat.

 În luna iulie, lucrările de reabilitare au fost preluate de beneficiar (Primăria Alba Iulia), cu menţiunea ca cei doi constructori să remedieze situaţia copăceilor uscaţi, pe cheltuiala lor.

 În această toamnă, responsabilii de proiect, aşa cum au declarat la  început,  au trecut la fapte. Astfel, peste 200 de sălcii au fost plantate astăzi pe străzile Bucureşti, Gheorghe Doja, Iaşilor, Siretului, Plevnei, Traian, Ardealului, Morii, Petru Dobra, Olteniei, şi Oituz. Cheltuiala a fost suportată de firma SC Elis Pavaje, iar sădirea acestora a fost făcută de către angajaţii firmei Toskana Garten. De asemenea, problema a fost remediată şi de către celălalt responsabil de proiect, SC Diferit SRL din Cluj-Napoca. Zilele trecute  au fost plantate sălcii şi  pe celelalte străzi cuprinse în proiect.

Sperăm ca de această dată să nu mai trebuiască înlocuite şi poate  cetăţenii de pe aceste străzi o să aibă mai multă grijă de sălciile plantate acum, care vin să le înfrumuseţeze strada dar şi să le ofere o „gură de oxigen” .

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea