Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alba, între județele cu grad maxim de responsabilitate al șoferilor. Peste 74% din autovehicule au asigurare RCA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba se numără printre județele cu cele mai multe autovehicule care dețin asigurare RCA, potrivit unei analize unei analize sectoriale realizate de inspectorii Consiliului Concurenței, pe baza datelor colectate de la mai multe instituții ale statului.

 

Locul meritoriu pe care Alba îl ocupă în acest top se datorează în egală măsură spiritului civic al șoferilor din județ, cât și al polițiștilor rutieri, care muncesc de zor la educarea responsabilității conducătorilor auto în trafic.

harta rca_revista Capital

S-a constatat că la sfârșitul lui 2014, gradul de cuprindere în asigurare a RCA se ridica la doar 71,3% din parcul auto national. La 31 decembrie 2014, parcul auto national era format din 6.270.615 de autovehicule, din care 4.905.630 erau autoturisme.

 

Cu peste 74% din autovehiculele înmatriculate în județ cu asigurare RCA, șoferii din Alba se situează, din acest punct de vedere, între cei mai responsabili conducători auto de la nivelul țării, alături de cei din Cluj, Sibiu, Mureș, Bihor, Maramureș, Sălaj, Harghita și Botoșani.

 

La polul opus, respectiv județele în care se constată cel mai redus grad de cuprindere în asigurare a RCA în cazul autovehiculelor sunt: Galați, Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Olt și Dolj, așa cum se poate observa și pe harta realizată de Revista Capital. (P.B)

 

Sursa hartă: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: CS Unirea Alba Iulia a aniversat 50 de ani de la înființare: Peste 150 de sportivi și antrenori prezenți la eveniment

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: CS Unirea Alba Iulia a aniversat 50 de ani de la înființare: Peste 150 de sportivi și antrenori prezenți la eveniment Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a aniversat, marți, 7 mai, împlinirea a 50 de ani de la înființare, printr-un eveniment în cadrul căruia conducerea instituției, respectiv directorul Corneliu Mureșan, și-a exprimat recunoștința față […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea