Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

“Alb-negrii”, în cantonament la domiciliu: antrenorul Adrian Bicheși așteaptă rezolvarea transferurilor lui S. Mureșan, M. Găldean și T. Mărginean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este perioada cantonamentelor centralizate pentru divizionarele terțe din județ, trei dintre reprezentantele județului, Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, efectuând stagii centralizate la domiciliu. Echipa din Cetatea Marii Uniri, la care ne referim în cele ce urmează, încă nu și-a cristalizat efectivul cu care va aborda stagiunea viitoare, chiar dacă a rezolvat deja 5 achiziții: P. Păcurar (liber de contract), Vitinha (revenit din Bulgaria, încă nerefăcut), Cl. Oara, Sporea și Petruse (toți Performanța Ighiu, veniți în “Cetate” prin intermediul lui Armando Popescu). Antrenorul principal Adrian Bicheși mai așteaptă clarificarea transferurilor a încă trei jucători care se prezintă la antrenamente: atacantul Silviu Mureșan (Industria Galda), mijlocașul Marian Găldean (din Italia) și fotbalistul de bandă dreapta Tiberiu Mărginean (n. 1999, Sportul Petrești) – ce a lăsat o impresie pozitivă în amicalul cu CNS Cetate Deva.

*Cinci achiziții, mai sunt așteptate trei

Cea mai complicată situație este aceea a mijlocașului Marian Găldean, fotbalistul în vârstă de 29 de ani, ce ar reprezenta o mutare excelentă în linia mediană. Acesta a evoluat în ultimele 5 sezoane în Italia, la diverse formații, Gallipoli, ASD Pianura, Virtus Francavilla (cu care a promovat în Serie C), Taranto FC (2017-2018). Conform ultimelor informații din presa italiană, viitorul său poate fi tot în Peninsulă, la Matera Calcio, propunându-i-se un contract, în condițiile în care ar putea activa în Serie C. Demn de remarcat este și faptul că jucătorul originar din Sebeș a jucat în ultimul deceniu doar în eșaloanele inferioare ale fotbalului italian, începând din 2008 (excepție stagiunea 2012-2013 petrecută în Liga a 2-a, la Alba Iulia și Suceava), alte experiențe fiind la Pomigliano, Viribus Unitis, ASD Pianura sau Casarano. La capitolul plecări, sunt certe despărțirile de Al. Man (a renunțat la fotbal), De Marco (a revenit în Italia, după 6 luni), Schiau (s-a încheiat contractul), Lăsconi (ACS Energeticianul). Semn de întrebare este și asupra atacantului Andrei David (19 ani), pentru care clubul s-a înțeles cu divizionara secundă Luceafărul Oradea, fotbalistul a și semnat, dar este foarte posibil să revină la Alba Iulia.

Fără victorie în jocurile de verificare (1-3 cu Gaz Metan Mediaș și 1-1 cu CNS Cetate Deva), uniriștii vor mai întâlni CS Hunedoara (4 august, ora 11.00, la Oarda de Jos), Sportul Petrești (8 august) și FC Avrig (dublă, 11 și 18 august), fiind foarte probabil să dispute primul joc oficial în 15 august, cu prilejul turului secund al Cupei României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea