Rămâi conectat

Actualitate

Al doilea primar ucrainean a fost răpit de „criminali de război ruși”: Anunțul ministrului de Externe, Dmytro Kuleba

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Al doilea primar ucrainean a fost răpit de „criminali de război ruși”: Anunțul ministrului de Externe, Dmytro Kuleba

Forțele ruse l-au răpit pe primarul orașului Dniprorudne din sudul țării, afirmă ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, citat de BBC.

Citește și: 9 decese și 57 de persoane rănite în urma atacului aerian al forțelor ruse asupra bazei militare de la Iavoriv

Evhen Matveyev ar fi al doilea primar ucrainean care ar fi fost răpit de trupele rusești care avansează în ultimele trei zile, după ce vineri ar fi fost reținut primarul orașului Melitopol, aflat în apropiere.

Kuleba spune că „criminali de război ruși” l-ar fi răpit pe Matveyev.

„Obținând un sprijin local zero, invadatorii apelează la teroare. Fac apel la toate statele și organizațiile internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației”, a spus ministrul, conform Mediafax.

Armata rusă a instalat un nou primar în Melitopol. Fostul edil ar fi fost răpit

Armata rusă a instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, după presupusa răpire a primarului Ivan Fedorov de către trupele Moscovei, vineri după-amiază.

Galina Danilchenko, fost deputat în consiliul orașului, a apărut la televiziunea locală unde a declarat că sarcina ei principală este construirea „mecanismelor de bază sub noua realitate”. Danilchenko a spus că se pregătește să înființeze un „comitet de deputați ai poporului” care să conducă orașul și i-a îndemnat pe locuitori să nu ia parte la „acțiuni extremiste”.

Citește și: Românii își fac stocuri de alimente, pe fondul războiului și creșterii prețurilor: Supermarketurile fac apel la echilibru

„Stimați deputați, am fost aleși de popor. Datoria noastră este înainte de toate să avem grijă de bunăstarea cetățenilor”, a spus ea.

„Acest comitet va fi însărcinat cu responsabilități administrative pe teritoriul Melitopol și în regiunea Melitopol”, a adăugat aceasta, conform BBC.

Zelenski a discutat cu premierul Israelului despre perspectivele de a pune capăt conflictului cu Rusia

Citește și: SONDAJ CURS: Ce îi sperie pe români mai mult decât războiul din Ucraina și pandemia de COVID

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat sâmbătă că a vorbit cu premierul israelian Naftali Bennett despre perspectivele unor discuții de pace pentru a pune capăt conflictului cu Rusia. Zelenski a spus într-o postare pe Twitter că cei doi „au vorbit despre agresiunea Rusiei și despre perspectivele negocierilor de pace”.

De asemenea, Zelenski a precizat că a cerut ajutorul lui Bennett pentru a asigura „eliberarea primarului captiv din Melitopol”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea