Rămâi conectat

Sport

Al 5-lea an la rând, Alba are “lanternă roșie”! CS Ocna Mureș – deziluzie în campionat, revelație în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pentru al 5-lea an la rând, Alba are “lanternă roșie” în Liga 3: CS Ocna Mureș fiind ultima în ierarhia Seriei 9. “Soda dragă” a fost într-o situație similară în 2018, când a și retrogradat, urmată de Industria Galda de Jos (2019 și 2020) și Unirea Alba Iulia (2021).

Două fețe au afișat “alb-albaștrii” sub comanda antrenorului debutant Dan Roman! Una în Cupa României, unde au avut un parcurs de vis, exceptând ultima reprezentație, 0-6 cu Minaur Baia Mare, aflându-se la o victorie de o calificare istorică în sferturile de finală, după ce nu au pierdut cu Chindia Târgoviște și Universitatea Craiova. Și o alta în campionat, unde oboseala acumulată din pricina luptelor pe două fronturi, în condițiile unui efectiv restrâns numeric, și-a pus din plin amprenta, iar CS Ocna Mureș a capotat încet, încet: doar două puncte în ultimele 11 jocuri, și în final umilințele cu Metalurgistul Cugir și Sănătatea Cluj, pierdute la scor de maidan, 0-6 și 3-7!

Extrem de sugestiv este faptul că în primele 7 jocuri oficiale ocnamureșenii au pierdut o singură dată, cu Corvinul Hunedoara, 0-4 în runda inaugurală, eliminând din competiția “KO” pe CSM Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia. În următoarele 15 întâlniri au fost doar victoriile cu CSM Slatina și Chindia Târgoviște în Cupa României!

Un sezon început în forță și încheiat în genunchi. Anumite decepții le-am înțeles, le-am pus pe seama oboselii, a încărcăturii psihice a meciurilor din Cupa Românei, însă nu există scuze pentru rușinea cu Sănătatea Cluj. M-a deranjat enorm, să pierdem 3-7 după ce conduceam la pauză cu 3-1. M-au pus pe gânduri o serie de jocuri, au fost momente grele în care la unii au fost doar pretenții, iar randamentul departe de așteptări”, a spus Dan Roman.

*Vor întăriri!

Și uite așa, în picaj, CS Ocna Mureș s-a trezit ultima, cu o defensivă de coșmar (47 de goluri încasate, depășită de Sănătatea Cluj, cu un gol mai mult), comparația cu sezonul precedent fiind edificatoare: în 2021, locul 6, cu 16 puncte sub comanda lui Paul Ciucă.

Încercăm să aducem jucători valoroși în anumite posturi deficitare, să întărim concurența, să avem bază și în fotbaliștii care vin de pe bancă. E clar că e nevoie de transferuri, să găsim certitudini, dar și de o schimbare de atitudine. Cine nu respectă ce i se cere, incusiv în planul strategiei tactice, va fi liber. Căutăm în primul rând soluții în defensivă, unde am avut mari deficiențe”, a mai adăugat Dan Roman, cel care a și intrat în câteva rânduri în teren pentru a suplini lipsurile de efectiv.

Reunirea va fi în 23 ianuarie, și deja sunt sigure două plecări: portarul Cadar, la care s-a renunțat, plus apărătorul dreapta Gorba – cu ofertă de la o formație cu posibilități financiare superioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea