Ajutor financiar pentru părinți: În ce condiții pot primi tichete pentru creșă și grădiniță, în valoare de 1.500 de lei
Ajutor financiar pentru părinți: În ce condiții pot primi tichete pentru creșă și grădiniță, în valoare de 1.500 de lei
Părinții români pot primi un sprijin financiar substanțial pentru a putea acoperi taxele pentru creșă sau grădiniță, în valoare de până la 1.500 de lei pentru fiecare copil. Sprijinul financiar vine direct de la angajator, fiind o inițiativă cu scopul de a ușura povara financiară a familiilor care își trimit copiii la instituții de învățământ timpuriu.
Costurile pentru educația timpurie a copiilor pot varia considerabil, lunar, în funcție de alegerea între instituții publice sau private. Părinții plătesc lunar sume cuprinse între câteva sute și câteva mii de lei pentru a asigura o educație de calitate pentru cei mici. În instituțiile private, costurile pot ajunge și la 2.500 de lei lunar pentru fiecare copil, în timp ce în cele de stat se plătește mai puțin, dar locurile sunt limitate.
Facilitatea oferită părinților anul acesta vine sub forma unui sprijin financiar direct din partea angajatorului, fiind disponibilă pentru românii angajați în companii plătitoare de impozit pe profit. Suma maximă acordată este de 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar această sumă va fi dedusă de către companii din impozitul pe profit.
Cornel Grama, analist fiscal, a subliniat că acești bani nu provin de la Guvern, ci sunt oferiți opțional de către angajator. Este un venit neimpozabil pentru salariat, iar angajatorul poate alege să ofere această facilitate înlocuind alte taxe precum CAS, CASS și impozit.
„Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate”, a declarat Cornel Grama, citat de Digi24.
Anul trecut, peste 530.000 de copii erau înscriși în grădinițele private și cele de stat, în timp ce alți 30.000 erau în creșe. Prin această nouă măsură, se dorește să se sprijine părinții în asigurarea unui start educațional bun pentru cei mici, contribuind astfel la creșterea accesului la educație timpurie în România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun