Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutor financiar pentru părinți: În ce condiții pot primi tichete pentru creșă și grădiniță, în valoare de 1.500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor financiar pentru părinți: În ce condiții pot primi tichete pentru creșă și grădiniță, în valoare de 1.500 de lei

Părinții români pot primi un sprijin financiar substanțial pentru a putea acoperi taxele pentru creșă sau grădiniță, în valoare de până la 1.500 de lei pentru fiecare copil. Sprijinul financiar vine direct de la angajator, fiind o inițiativă cu scopul de a ușura povara financiară a familiilor care își trimit copiii la instituții de învățământ timpuriu.

Costurile pentru educația timpurie a copiilor pot varia considerabil, lunar, în funcție de alegerea între instituții publice sau private. Părinții plătesc lunar sume cuprinse între câteva sute și câteva mii de lei pentru a asigura o educație de calitate pentru cei mici. În instituțiile private, costurile pot ajunge și la 2.500 de lei lunar pentru fiecare copil, în timp ce în cele de stat se plătește mai puțin, dar locurile sunt limitate.

Facilitatea oferită părinților anul acesta vine sub forma unui sprijin financiar direct din partea angajatorului, fiind disponibilă pentru românii angajați în companii plătitoare de impozit pe profit. Suma maximă acordată este de 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar această sumă va fi dedusă de către companii din impozitul pe profit.

Cornel Grama, analist fiscal, a subliniat că acești bani nu provin de la Guvern, ci sunt oferiți opțional de către angajator. Este un venit neimpozabil pentru salariat, iar angajatorul poate alege să ofere această facilitate înlocuind alte taxe precum CAS, CASS și impozit.

„Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate”, a declarat Cornel Grama, citat de Digi24.

Anul trecut, peste 530.000 de copii erau înscriși în grădinițele private și cele de stat, în timp ce alți 30.000 erau în creșe. Prin această nouă măsură, se dorește să se sprijine părinții în asigurarea unui start educațional bun pentru cei mici, contribuind astfel la creșterea accesului la educație timpurie în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea