Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ajutor de la stat pentru cei care vor sa înlocuiască becurile în casă. Românii ar putea primi vouchere de 200 de lei

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ajutor de la stat pentru cei care vor sa înlocuiască becurile în casă. Românii ar putea primi vouchere de 200 de lei

Un nou proiect de lege lansat în dezbatere publică de către Ministerul Mediului ar putea ajuta persoanele fizice care intenționează să schimbe becurile convenționale care se folosesc acum în locuințe, care au un consum mare de energie electrică, cu unele LED. Aceștia vor putea primi un voucher în valoare de 200 de lei.

Regulile programului numit, în mod neoficial, Rabla pentru becuri, stabilesc că, pentru a primi banii, cei interesați vor trebui să predea unul sau mai multe becuri convenționale. Proiectul de ordin de la Ministerul Mediului conține, de fapt, ghidul de finanţare a Programului privind creșterea eficienței energetice prin înlocuirea becurilor convenționale cu becuri lei.

Cei 200 de lei vor putea fi folosiți pentru achiziționarea a cel puțin unui bec cu LED, cu condiția predării unui număr echivalent de becuri convenționale. Înscrierea se va face, ca și în cazul programului Rabla pentru electrocasnice, într-o aplicație electronică gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Va putea participa la acest program oricine îndeplinește următoarele condiții:

– are domiciliul în România;

– nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării becurilor cu led;

– are vârsta de minimum 18 ani împliniţi în momentul înscrierii în aplicaţia informatică;

– este posesor al unui/ unei buletin/ cărţi de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;

– se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenționale;

– îşi dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

Noile becuri vor putea fi achiziționate doar de la magazinele ce se vor înscrie în program. Cei ce vor obține voucherele în valoare de 200 de lei le vor putea folosi în cel mult șapte zile de la publicarea listei cu solicitanţii aprobaţi.

La momentul utilizării voucherului la un comerciant validat, solicitantul aprobat va trebui să se asigure că declaraţia pe propria răspundere semnată şi scanată şi copia CI/ BI sunt încărcate în contul de utilizator din aplicaţia informatică, având obligaţia ca originalul declaraţiei să fie păstrat pe o perioadă de un an de la data utilizării voucherului.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea