Rămâi conectat

Actualitate

Ajutor de la stat de 500 de euro pe hectar pentru viticultori. Cererile pot fi depuse până la data de 14 decembrie 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Mai sunt puse la dispoziție doar câteva zile pentru depunerea cererii pentru ajutorul de stat acordat prin APIA, pentru fermierii care lucrează în sectorul viticol. Solicitanții vor depune o singură cerere de solicitare până pe 14 decembrie 2020 inclusiv, iar cuantumul acordat beneficiarilor este egal cu echivalentul în lei a 500 euro pe hectar.

Viticultorii au fost favorizați de vreme și au obținut producții bune, însă nu au scăpat de problemele generate de criza sanitară. Un exemplu în acest sens este o fermă, din comuna Rogova, care are peste 170 de hectare de viță de vie. Blocarea activității în HoReCa a însemnat scăderea vânzărilor către acest sector.

Pentru a depăși problemele generate de pandemie, fermierii vor fi sprijiniți de stat cu un ajutor, care se acordă la nivelul întregii Uniuni Europene.

Cultivatorii de viță de vie spun că ajutorul este binevenit, dar unii cred că sectorul are nevoie și de o susținere care trebuie gândită pe termen mai lung.

Banii pentru acest ajutor de stat ar trebui să intre în conturile fermierilor până la sfârșitul anului.

Sursă : stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea