Rămâi conectat

Curier Județean

AJOFM Alba: De marți, angajatorii pot accesa platforma aici.gov.ro, în vederea aplicării pentru sprijinul financiar pentru telemuncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de azi, angajatorii pot accesa platforma aici.gov.ro în vederea aplicării pentru sprijinul financiar prevăzut la Art. 6 din OUG nr. 132/2020 – achiziționare de bunuri pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă.

Documentele necesare angajatorilor pentru obținerea acestui sprijin financiar au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr. 1376/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 832/10.09.2020.

Acestea se vor descărca din platforma aici.gov.ro, vor fi completate în format “PDF inteligent”, încărcate și transmise agenției județene pentru ocuparea forței de muncă prin intermediul aceleiași platforme.

Prin actul normativ menţionat sunt aprobate :
categoriile de bunuri de pot fi achiziţionate potrivit OUG nr. 132/2020 (Anexa1);
modelul cererii pe care angajatorul o va depune pentru acordarea sprijinului financiar în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă (Anexa 2);
modelul declaraţiei pe propria răspundere completată de către angajator (Anexa 3);
modelul listei telesalariaţilor pentru care se solicită acordarea sprijinului financiar (Anexa 4).
De asemenea, sunt stabilite documentele justificative pe care angajatorii trebuie să le transmită agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la acordarea sumelor prevăzute la art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020.

Angajatorii vor putea descărca şi transmite documentele necesare acordării sprijinului financiar, precum şi documentele justificative, prin intermediul platformei aici.gov.ro.

Pentru o bună funcționalitate a formularelor PDF, rugăm angajatorii să nu utilizeze browserul pentru deschidere ci să folosească aplicații dedicate (ex: Adobe Reader).

Ordinul nr. 1376 /2020 al ministrului Muncii și Protecției Sociale intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea