Rămâi conectat

Curier Județean

AJOFM Alba: 75 de locuri de muncă în Germania, prin Eures. Se caută bucătari, ospătari, barmani și lucrători calificați în industria auto. Salarii de până la 2.400 de euro brut

Ziarul Unirea

Publicat

în

locuri de munca vacante1Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba anunță că, în această perioadă sunt disponibile, prin rețeaua Eures, 75 de locuri de muncă în Germania. Este vorba despre 40 de posturi de lucrători sezonieri calificați în domeniul hotelier-gastronomic și 35 de posturi pentru muncitori calificați în diverse meserii. Salariile oferite sunt de până la 2400 de euro brut. Pentru cei interesați, selecțiile vor avea loc la sfârșitul lunii martie, la București și Sibiu.

EURES România dispune de 40 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania. Pentru ocuparea acestora se va organiza selecție la București în data de 24 martie 2016. Companiile Europa Park și McDonald’s oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: ospătar (10 posturi), barman (10 posturi), bucătar (10 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (10 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu/fără experiență îndelungată în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experiență în domeniu, precum și cunoștințe de limba germană, nivel A2.

Angajarea se face pe o perioadă de 8 – 9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1.900 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar și de 1.400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

Alte 35 de posturi mai pot fi accesate prin intermediul EURES România pentru muncitori calificați în diverse meserii, care doresc să lucreze în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecție la Sibiu, în perioada 22 – 23 martie 2016.

Angajatori germani reprezentați de compania Unique Personalservice GmbH oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: sudor MIG – MAG, WIG (7 posturi), lucrător calificat în producție – industria automobilelor (7 posturi), hamal (6 posturi), operator CNC (5 posturi), electrician (5 posturi), operator stivuitor (5 posturi).

Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu, permis de conducere categoria B, precum și cunoștințe bune de limba germană – nivel B1. Salariul oferit este de 8,80 – 11,88 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, la care se adaugă diferite bonusuri, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată. Se oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

Persoanele cu domiciliul în județul Alba, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba din Alba Iulia, strada Nicolae Titulescu, nr.10B, telefon 0372 718 671, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție.

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

– cerere tip (se completează la sediul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă);

– copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);

– C.V model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf) și în limba română;

– cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

– adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea