Rămâi conectat

Curier Județean

„Aiud Maraton”, evenimentul care a luat naştere la iniţiativa sportivului aiudean Levente Polgar a ajuns la a III-a ediţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evenimentul “Aiud Maraton”, a luat naștere la inițiativa sportivului aiudean Polgar Levente Ioan, un sportiv de ultramaraton cu rezultate impresionante la nivel naţional și internațional.

Levy a reuşit să ajungă pe cele mai înalte culmi, reprezentând România în competiţii de renume mondial cum ar fi UTMB unde este calificat al doilea an consecutiv. El aleargă atât în competiţii trail (montan), cât şi pe asfalt cum ar fi marea provocare pe care a trecut-o cu brio Trans România 1011 km de la est la vest.

Levy a înfiinţat Asociaţia Aiud Sport, asociaţie care are la bază dezvoltarea sportului atletism în rândul copiilor şi tinerilor, cât şi ecologizare şi multe altele care se îmbină perfect cu sportul care înseamnă viaţă. La fel ca și celelalte competiții la care Levi a fost prezent, maratonul de la Aiud are ca scop principal strângerea de fonduri pentru susținerea Asociației Invinctus România și a Asociației Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România (AHNR), cât şi promovarea tinerilor sportivi. Prima ediție a avut loc pe data de 28 martie 2015, și a avut un număr de 130 de participanți, dintre care 3 sportivi internaționali din Canada, Grecia, Republica Moldova.

Cea de a doua ediție a avut loc pe data de 19 martie 2016, și a avut un număr de 350 de participanţi dintre care 5 sportivi internaționali din Ungaria, Republica Moldova, Italia și Grecia. În acest an evenimentul Aiud Maraton va fi organizat pe data de 25 martie și în organizarea lui se va reflecta experiența acumulată în edițiile anterioare.

Noutatea ediției din acest an va fi prezența la start a atletei Gabriela Szabo, care va alerga simbolic împreună cu cei mici, în cursa intitulată Maratonul Copiilor. La ediția din acest an sunt așteptaţi la linia de start peste 500 de participanți, şi se doreşte ca aceasta să fie un succes atât pentru cauza pentru care a fost organizat cât și pentru palmaresul competițional al alergătorilor şi pentru a alinia Aiud Maraton în zona competiţiilor de alergare trail fairplay şi a duce numele Municipiului Aiud în lumea sportului.

În organizarea evenimentului sunt implicate entități cu vechime în desfășurarea lui, cum ar fi Asociația Aiud Sport, Primăria Municipiului Aiud, Asociația “Am și eu copilul meu !” prin Centrul Recreativ Educațional Bianca. Evident că un astfel de eveniment se bazează pe sprijinul comunității şi al sponsorilor.

Polgar Levente Ioan Președinte Asociația Aiud Sport Organizator principal Aiud Maraton

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea