Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Agenție de turism din Alba, vacanțe fictive pentru banii de decontări: Cum se proceda pentru înșelarea angajatorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenție de turism din Alba, vacanțe fictive pentru banii de decontări: Cum se proceda pentru înșelarea angajatorilor

Doi dintre angajații unei agenții de turism din Alba și cinci persoane fizice sunt judecate pentru infracțiuni de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, agenția de turism a emis în fals un număr de 133 de facturi privind vânzarea unor pachete turistice, cunoscând că datele menționate în acestea nu sunt conforme cu realitatea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Manevra ilegală era menită să aducă niște bani necuveniți, pentru angajaţii unor societăți din domeniul distribuției de energie electrică și gaze naturale. Aceștia beneficiau astfel de decontarea „cheltuielilor“ cu concediile de odihnă, din partea angajatorilor.

Prejudiciul calculate de procurori se ridică la peste 100.000 de lei.

Un dosar similar a fost finalizat în instanță în 2022 prin condamnare la închisoare a angajaților unei alte agenții de turism și la plata unei amenzi penale de către persoana juridică.

În noul dosar, agenția de turism este acuzată că a contribuit la inducerea în eroare a persoanelor vătămate prin emiterea unor facturi şi chitanţe pentru servicii turistice fictive, pe care clienţii societăţii le-au depus la societăţile angajatoare în vederea obţinerii decontării sumei maxime sau a unei sume cât mai apropiată de suma maximă la care aveau dreptul, participând astfel la crearea unor prejudicii în patrimoniile acestora.

În acest mod, angajaţii au obţinut foloase patrimoniale injuste de la societăţile angajatoare. Ulterior, facturile şi chitanţele au fost stornate în mod fictiv. Dosarul se află în faza realizării unei expertize contabile, care ar urma să fie o probă importantă în cauză.

Până în urmă cu câțiva ani, o astfel de practică era normală în rândul agenţiilor de turism la nivel naţional. Părţi civile în cauză sunt unele dintre cele mai mari companii din domeniul distribuţiei de gaze şi energie electrică (E.ON, DEER Transilvania Sud, Delgaz Grid) care le decontează angajaţilor bani pentru concedii.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea