Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară anunță extinderea de lucrări de cadastru in 2024: A fost realizată cadastrarea a peste 57 de comune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară anunță extinderea de lucrări de cadastru in 2024: A fost realizată cadastrarea a peste 57 de comune

Programul „România Rurală” prinde contur, iar Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a încheiat, în anul 2023, procesul de cadastrare integrală a 57 de comune.

Această extindere a acoperirii cadastrale face parte dintr-un efort mai amplu, desfășurat de ANCPI, de înregistrare sistematică a proprietăților în 2.307 unități administrativ-teritoriale (UAT), pe o suprafață totală de peste 6,2 milioane de hectare.

Lucrările desfășurate de ANCPI au implicat atât nivelul întregii localități, cuprinzând 498 de UAT-uri, cât și segmente cadastrale specifice. Aceste operațiuni, integrate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), au fost oferite gratuit cetățenilor și au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, fonduri europene nerambursabile, și bugetele primăriilor.

În cursul anului 2023, ANCPI a finalizat procesul de cadastrare integrală în 57 de comune, aducând astfel numărul total al UAT-urilor în care proprietățile au fost sistematic înregistrate la 225. De asemenea, ANCPI a înregistrat în evidențele de cadastru și carte funciară imobilele din 24.933 de sectoare cadastrale, reprezentând o suprafață totală de 5.283.039 hectare, toate aceste servicii fiind furnizate gratuit cetățenilor.

Între cele 225 de localități unde lucrările de înregistrare sistematică au fost finalizate, șase au beneficiat de cofinanțare, provenind din veniturile proprii ale ANCPI și bugetul autorităților locale, în timp ce 102 comune au fost cadastrate cu sprijinul fondurilor europene, prin intermediul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, conform unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Citește și: Programul de finanțare pentru lucrările de cadastru a fost prelungit. Explicațiile noului director ANCPI

De asemenea, din cele 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole eligibile pentru subvenții acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), 7,44 de milioane de hectare (78%) au fost integrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

PNCCF își propune să realizeze înregistrarea gratuită pentru cetățeni a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, beneficiind de finanțare din veniturile proprii ale ANCPI, fonduri europene și bugetul primăriilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea