Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Agenda culturală a municipiul Aiud, în această vară. Evenimente pentru toți cetățenii, cu participarea unui public numeros

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea unei veri aiudene

Vara este sezonul în care ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară. Este sezonul concediilor și încercăm să stăm cât mai mult timp cu familia și cu prietenii. Vara este sezonul serilor lungi și calde la terasă sau al zilelor petrecute la un festival. Așa cum este normal, executivul local aiudean a creat cât mai multe activități pentru aiudenii de aici sau veniți acasă în concediu și pentru vizitatorii care au „ieșit din coloană” la Aiud.

Evenimentele organizate vara aceasta în Aiud au fost pentru toată lumea. Am început cu Ziua Internațională a Copilului, un eveniment cu prilejul căruia câteva sute de copii au petrecut o zi împreună.

La finele lunii iunie, în cinstea producătorilor de trandafiri, am organizat Ziua Rozelor. În luna iulie am continuat cu cele două seri de teatru în aer liber, iar mai apoi cu prima ediție a Sărbătorilor Meșteșugarilor cu ale sale numeroase activități și concerte.

Instituțiile de cultură aiudene au organizat pentru pasionații de literatură și arte un Cenaclu de Literatură, evenimentul „Colocviile de literatură și arte”, numeroase lansări de cărți, iar comunitatea maghiară s-a bucurat de „Colocviile Culturii Maghiare din Transilvania”. Tot în iulie, iubitorii de film au avut ocazia să urmărească filmul Filantropica în aer liber.

Deși nu suntem nici la jumătatea lunii august, Aiudul se poate mândri deja cu două evenimente organizate luna aceasta la care au participat câteva mii de oameni. Este vorba de cea de a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor care i-a încântat pe cei pasionați de folclor și dansuri populare și de cea de a 3-a ediție a SoundTruck, la care au petrecut până spre dimineață o mulțime de tineri aiudeni. În acest moment, iubitorii de cultură se bucură de desfășurarea celei de a XXIV-a ediție a Taberei Internaționale de Artă Plastică „Inter-Art” care a debutat pe 11 august.

Bugetele majorității evenimentelor organizate în Aiud în ultimii ani, pe lângă resursele financiare alocate din bugetul local, au beneficiat și de resurse venite de la parteneri cu care executivul aiudean a reușit să stabilească o colaborare benefică pentru comunitatea aiudeană.

Un plus constă în faptul că antreprenoriatul local și societatea civilă încep să se simtă din ce în ce mai bine în Aiud și, la rândul lor, se implică în organizarea de evenimente. Ca exemple putem enumera „Spuma Party” organizat la Ștrandul Aiud sau SoundTruck 2019 organizat de tineri aiudeni demni de laudă.

Birou Comunicare și Relații Publice Primăria municipiului Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea