Rămâi conectat

Ştirea zilei

Afişele electorale care conțin semnul și denumirea ”USL”, retrase de BEC din Alba și alte 8 judeţe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SAMSUNGBiroul Electoral Central a admis contestațiile formulate de Organizațiile PNL din mai multe județe, privind utilizarea de către alianța electorală PSD-UNPR-PC a semnului electoral și a denumirii USL și dispus înlăturarea afişelor electorale care le conţin. Decizia a fost luată duminică pentru județele Alba, Dâmboviţa, Hunedoara, Caraş-Severin, Braşov, Arad, Vâlcea, Ilfov şi Botoşani.

În procesul electoral al alegerii membrilor din România în Parlamentul European din 2014, Alianţa politică Uniunea Social Liberală nu participă. Această alianţă politică a participat la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 2012 şi la alegerile Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 2012, dar în prezent şi-a schimbat componenţa iniţială, PNL denunţând protocolul de funcţionare şi părăsind această alianţă politică. Acest partid nu şi-a dat acordul ca denumirea alianţei politice respective – USL sau Uniunea Social Liberală – să fie păstrată în continuare de alianţa respectivă în noua sa formă şi, de asemenea, nu şi-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însuşit sau utilizat de un competitor electoral„, a motivat BEC decizia, potrivit Agerpres.

Mai mulţi reprezentanţi ai PNL au contestat anterior decizia alianţei PSD-UNPR-PC de-a folosi acronimul „USL” pe afişele electorale privind alegerile europarlamentare. În județul Alba plângerea a fost respinsă inițial de Biroul Electoral Județean iar PNL Alba a contestat această decizie la BEC unde a avut câștig de cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea