Afaceri de miliarde pentru companiile din domeniul producției de încălțăminte. O firmă din Alba, printre cele mai importante de pe piață

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Primele zece cele mai importante companii din domeniul producției de încălțăminte din România au cumulat afaceri de 1,6 miliarde de lei în 2018, controlând o treime din piață. Firmele din domeniu, printre care se numără și una din Alba Iulia, au angajat peste 500 de oameni în cursul anului trecut, businessul crescând cu puțin peste 3%.

Când vine vorba de numărul de salariaţi însă, aceste firme angajează 5.800 de oameni, adică nici 12%, ceea ce înseamnă că fie fabricile sunt automatizate prin comparaţie cu celelalte, fie productivitatea per salariat e mai mare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În topul celor mai mari zece producători de pantofi de pe plan local îşi fac loc în special nume străine (cu acţionari străini), printre acestea numărându-se nemţii de la Ara Shoes şi gigantul francez Louis Vuitton cu fabrica Somarest din Sibiu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Astfel, în clasament există jucători veniţi direct, mai exact companii care au pariat pe unităţi de producţie proprii unde realizează încălţăminte sau componente doar pentru sine. Acesta este cazul Ara, Rieker, Lloyd şi Louis Vuitton.

Pe de altă parte, există şi fabrici care produc în sistem de lohn, mai exact unitatea de producţie a Rekord din Alba realizează încălţăminte pentru Salomon, Garmont, Mammut, Dolomite sau The North Face.

În aceeaşi situaţie se află şi Raffaello Shoes care a rămas cel mai mare producător de încălţăminte din România, cu o cifră de afaceri de 344,4 milioane lei în 2018, după un plus de 17%.
Compania, parteneră a gigantului Decathlon, realizează 60% din producţia a 20 de modele de bocanci prezente în reţeaua retailerului francez.

sursa: zf.ro

sursa foto: rekord.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei