Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Afacerea I’Velo merge „ceas” la Alba Iulia – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • După 7 zile de business în Alba Iulia, administratorii bicicletelor I’Velo se pot declara mulţumiţi. Duminică, toate cele 70 de biciclete au fost închiriate.

I'Velo39Deşi nu a fost cea mai bună vreme de primăvară bicicletele I’Velo au fost mai tot timpul închiriate, duminică în jurul amiezii, cine voia să „pedaleze” trebuia să aştepte cel puţin o oră, pentru că toate cele 70 de biciclete au fost închiriate. Chiar şi în timpul săptămânii, în Cetatea Alba Carolina este plin de biciclete galbene. După mai puţin de 7 zile de când sunt date în folosinţă bicicletele sunt în condiţii bune, o parte din ele au rămas fără stop, iar una a fost pe jantă.

În Alba Iulia, la ora actuală, există amenajaţi aproximativ 20 de kilometri de piste de biciclete (înspre Miceşti, la ieşirea spre Cluj, pe Bulevardul Transilvaniei,  Cetatea Alba Carolina, zona Mamut – Parcul Dendrologic).

Staţia se află în Parcul Unirii din Cetate, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, iar amatorii de sport pot închiria biciclete în intervalul orar 11.00 – 20.00, de luni până vineri, (ultima închiriere la ora 19.00) şi 10.00 – 20.00 sâmbăta şi duminica (ultima închiriere la ora 19.00).

Bicicletele I’Velo sunt disponibile atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie. În sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi găsite în Bucureşti – parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf şi Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar şi în tara, în oraşele: Iaşi – Parcul Copou, Braşov – Piaţa Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an şi la Alba Iulia – Piaţa Unirii.

„I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania şi are ca misiune introducerea graduala a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

[nggallery id=1488]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea