Rămâi conectat

Curier Județean

”Afacerea Albacher”: ÎCCJ i-a achitat pe primarul din Sebeș și pe consilierii locali acuzați de corupție în 2009

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis achitarea foștilor consilieri locali din Sebeș din legislatura 2004-2008, între care se află și Nicolae Dobra (în prezent senator), Adrian Bogdan (viceprimar) alături de primarul Alexandru Dăncilă, acuzați de corupție.

Decizia ÎCCJ a fost dată luni, la primul termen în recursul formulat de către DNA la sentința pronunțată de ÎCCJ la data de 30 martie 2011, de achitare a inculpaților care au fost învinuiți că au contribuit la vânzarea unui teren la un preţ mai mic decât cel real. Este vorba despre 24 de hectare de teren pe care CL Sebeş l-a vândut în 2007 către S.C. Romaqua Group Borsec în vederea construirii fabricii de bere Albacher.

Foștii consilieri din Sebeș și primarul Alexandru Dăncilă au fost trimiși în judecată de DNA în data de 16 martie 2009, fiind acuzați că au prejudiciat municipiul Sebeş cu suma de 3.380.772,78 de euro. Judecarea dosarului a durat mai mult de doi ani, magistrații stabilind zeci de amânări, în principal dictate de neprezentarea martorilor care au fost citaţi de mai multe ori. Primăria Municipiului Sebeş s-a constituit ca parte civilă pentru recuperarea prejudiciului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Stadiul lucrărilor la Școala Șpring: Se lucrează la construirea etajului. Ce spune primarul Iulia Stănilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stadiul lucrărilor la Școala Șpring: Se lucrează la construirea etajului. Ce spune primarul Iulia Stănilă Continuă lucrările la Școala Șpring, în prezent construindu-se etajul clădirii. În următoarea etapa se va acoperi construcția, iar teracotele au fost înlocuite cu o centrală pe peleți. ”Colaborarea dintre primărie și școală este foarte importantă, astfel, în acești ani, am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea