Rămâi conectat

Ştirea zilei

Adriana Flavia Lupea de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș a prins o bursă de studiu în Boston

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adriana Flavia Lupea, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a câștigat în această vară o bursă de studiu în Boston cu ajutorul programului Educational Enrichment for Romanian Children (EERC) și se află în SUA de mai bine de două săptămâni. 

Ea a declarat, pentru ediția online a ziarului ”Unirea”, că prin această experiență a câștigat prietenia și încrederea unor oameni deosebiți și a învățat multe despre cultura și viața celor de peste ocean.Flavia Lupea1

”În acest program sunt trei tipuri de burse: cea totala pe care am primit-o și eu, unde nu trebuie să plătesc absolut nimic, o bursa unde mai trebuie plătit 4500 de dolari, și una unde mai trebuie plătit 6000$. Pentru a fi admisă, a trebuit sa fac un eseu de 2-3 pagini în limba engleza, bineînțeles, despre mine, pasiunile, hobby-urile mele, o întâmplare care m-a impresionat. Am mai avut nevoie de recomandările a doi profesori și veniturile anuale ale părinților mei. Pentru că am câștigat bursa totală, în primele două săptămâni am mers într-o tabără unde am avut diferite cursuri și activități extracuriculare, iar în celelalte două săptămâni voi sta la o familie și voi merge la cursuri la o școala”, a precizat Flavia, răspunzând unor întrebări.

”Am întâlnit în tabăra niște oameni extraordinari cu care am făcut schimb de contacte si sper să putem ține legătura. Nu mă așteptam să fie atât de deschiși și de amabili, prietenoși și mereu să te ajute și să te încurajeze. În tabără am realizat o mulțime de activități precum fitness, sailing, snorkeling, nature, canoe și kayaking”, a mai afirmat eleva.

Impresionată, probabil, și de ceea ce a întâlnit pe tărâm american, Flavia a spus că și-ar dori, după terminarea învățământului liceal, să studieze, în Boston, Facultatea de medicină. Ea se va întoarce în țară pe 26 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea