Adrian Teban: Prioritare pentru administrația locală sunt proiectele de mobilitate urbană, de modernizare a grădiniței și creșei de la Prichindel și problema locuințelor pentru tineri
Administrația locală a orașului Cugir pregătește mai multe proiecte pentru finanțare în perioada 2014-2020. Printre proiectele deja depuse se află și cel de modernizare a spitalului, pentru care, potrivit edilului orașului mai trebuie doar să se rezolve anumite probleme tehnice pentru a intra în faza de finanțare. Printre proiectele la care se lucrează amintim pe cele de mobilitate urbană, proiectul de modernizare a gradiniței și creșei de la Prichindel, dar și problema locuințelor pentru tineri și a iluminatului public.
Prioritar pentru Adrian Teban, în această toamnă, este pregătirea proiectului pentru mobilitate urbană, care presupune modernizarea străzilor, a transportului public, amenajarea de piste de biciclete, încercându-se descurajarea folosirea mașinilor mici în oraș.
“Dorim să achiziționăm mijloace de transport cu CGN, adică să evităm cât mai mult poluarea și să modernizăm străzi, să amenajăm piste de biciclete, astfel încât, fie că lumea merge la școală sau la serviciu, să poată folosi mijloacele alternative și să descurajăm mersul cu mașina prin oraș. Sperăm să obținem finanțare, fiind un proiect la care muncim de mai bine de un an”, a precizat edilul pentru Radio Unirea FM.
Modernizarea grădiniței și creșei de la Prichindel este un alt punct important pe lista Primăriei de la Cugir, mai ales că actualul Guvernul și-a propus modernizarea a 2500 de astfel de unități, planurile administrației încadrându-se în prioritățile guvernanților.
În cadrul aceluiași program de dezvoltare locală, intră și proiectul centurii ocolitoare de la Vinerea, în privința căruia primarul Cugirului este destul de sceptic: “Sper ca Guvernul să aibă toate fondurile necesare, pentru că dacă ne uităm la deficitul bugetar și cum evoluează bugetul României, vedem că lucrurile nu sunt chiar așa roz cum ni se prezintă. Eu am mari îndoieli că vor exista bani pentru finanțarea atâtor proiecte de investiții. Noi am pregătim proiectul și cu grădinița și cu centura, suntem în măsură să depunem toate documentele necesare pe care ni le-au solicitat. Avem studiul de fezabilitate întocmit, acum obținem toate avizele necesare și avem termen până în 30 noiembrie să depunem toate aceste documente. Urmează apoi să fie întocmite proiectele tehnice și să se scoată la licitație aceste lucrări. ” a mai spus Adrian Teban.
Pentru persoanele nevoiașe și defavorizate din diverse cauze, administrația orașului a depus mai multe proiecte pentru care speră să obțină finanțare. Modernizarea cantinei sociale este doar un punct pe această listă.
Printre problemele orașului, edilul a mai enumerat cele privind iluminatul public și a locuințele pentru tineri, făcând referire la blocurile pentru nefamiliști de la Cugir, aflate în administrarea Uzinei Mecanice Cugir și pe care primăria a încercat în repetate rânduri să le treacă la local, pentru a le reamenaja și moderniza: „Sunt 8-9 blocuri, ceea ce este mult pentru un oraș ca și Cugirul. Asta înseamnă în jur de 400 de apartamente, ceea ce este extraordinar pentru noi. Din păcate stadiul acestor clădiri este în continuă deteriorare și arată din ce în ce mai rău. noi ne-am arătat de fiecare dată disponibilitatea de a le prelua, nu s-a reușit din diverse motive, iar la Cugir spațiile de locuit insuficiente momentan, ” a spus primarul orașului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii