Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR Centru: Inițiativele locale pentru evenimente culturale și proiecte cetățenești pot fi realizate cu fonduri europene nerambursabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

adr centru09Cum se pot accesa fondurile nerambursabile pentru proiecte de cultură? Cum se pot scrie cereri de finanțare eligibile pentru a obține finanțare pentru organizarea unor evenimente pentru cetățeni? Acestea au fost întrebările la care s-a răspuns ieri, 14 iunie 2016, la sediul primăriei sibiene, în cadrul seminarului de informare privind oportunitățile de finanțare prin programele europene Europa pentru Cetățeni și Europa Creativă.

Peste 40 de persoane au participat la dezbaterile organizate de către Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul ADR Centru, susținute de reprezentanții Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și ai Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu. 

În mijlocul acestor zile în care Sibiul abundă de cultură, la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru, reprezentanții autorităților publice locale, ONG-urilor, dar și ai unor organizații private care activează în domeniul cultural, din Neamț, Târgoviște, București, Cluj, precum și din toate județele Regiunii Centru, s-au reunit pentru a învăța cum se pot scrie proiecte bune, pentru obținerea unor finanțări nerambursabile în domeniul culturii și al activităților pentru cetățeni. Aceste ateliere sunt o continuare a evenimentelor similare organizate de Centrul Europe Direct Regiunea Centru în anii 2014 și 2015, în acest an fiind organizat un seminar dedicat exclusiv programului Europa Creativă – Cultura la Alba Iulia, în urmă cu doar câteva zile. În ultimii ani a devenit tot mai necesară prezentarea concretă a modului cum se realizează practic proiectele ce se pot depune spre finanțare, iar disponibilitatea reprezentanților Ministerului Culturii, a fost dublată de sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Teatrului Național ”Radu Stanca”, pentru transferul de cunoștințe și bune practici în domeniul proiectelor culturale. Temele abordate au vizat modul de alcătuire a bugetului în proiecte, cum se pot găsi parteneri de proiect, ce conține, cum se redactează și cum se depune o cerere de finanțare.

Atelierele tehnice organizate de către ADR Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, au fost și de această dată, alături de evenimentele prestigioase susținute de cele mai importante companii internaționale de teatru, dans și spectacole, cu manifestări pentru gusturile cele mai diverse, pe ritmuri și sonorități provocatoare, oferite de artiști și companii de pe trei continente. Deoarece de-a lungul celor 23 de ani de existență, Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu și-a făcut din calitate o datorie de onoare, anul acesta a fost vizată componenta privind dezvoltarea încrederii. Din acest punct de vedere și activitatea Centrului european de informare din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru vizează creșterea încrederii publicului larg în instituțiile europene, pe de o parte, dar și furnizarea unor informații de încredere privind pregătirea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile. Ca atare, prin această colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, reprezentanții ADR Centru au centralizat nu doar propunerile și intențiile de scriere de proiecte ale participanților, dar au furnizat și detalii privind toate activitățile derulate de ADR Centru, prin care sunt atrase fonduri nerambursabile pentru dezvoltare regională, din orice sursă de finanțare disponibilă.

Pentru cei ce doresc mai multe informații sau sunt interesați să depună proiecte pe cele două programe prezentate de către reprezentanții Ministerului Culturii, aceștia pot fi contactați, după cum urmează:

– pentru Biroul Europa Creativă România – Subprogramul Cultura, domnul Sorin Enuș, Tel: +4021.316.60.61, [email protected], Bd. Unirii 22, etaj 2, camera 223, Sector 3, București.

– pentru Biroul Europa pentru Cetățeni, doamna Oana Băluțescu, Coordonator, Tel/fax: +40 213166060; +40 213166061, [email protected], Str. Barbu Delavrancea 57, et. 1, Sector 1, 011353, București.

[nggallery id=2294]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea