Adolescent din Constanța suspectat că ar fi autorul înșelăciunilor prin metoda ”Accidentul” înregistrate în ultimele zile, în Alba – a fost identificat și reținut de polițiștii din Deva

Polițiștii din Deva au identificat şi reţinut preventiv un adolescent bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, pe raza județelor Hunedoara, Cluj, Alba și Mureș.

În data de 6 noiembrie 2017, la ora 16:08, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată telefonic de un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Deva,  cu privire la faptul că, în jurul orei 15:50, în timp ce se afla la domiciliu, a fost contactat telefonic de un bărbat necunoscut, care a pretins că este nepotul său. Cu ocazia convorbirii telefonice, respectiva persoană, sub pretextul că ar fi fost implicată într-un accident și invocând o stare de urgență, i-a pretins deveanului 10.000 de lei.

ELIT

Persoana vătămată și-a data seama imediat că apelantul a prezentat o stare de fapt fictivă, motiv pentru care a sesizat Poliţia Municipiului Deva, care a demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

Tot ieri, la ora 20:15,  Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 69 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în jurul orei 18:30, o persoană necunoscută, sub pretextul unui „accident de circulație”,  l-a determinat să îi dea 8.800 lei.

Poliţiştii deveni, la scurt timp de la primirea celor două sesizări, în urma activităților desfășurate, au depistat, pe raza municipiul Deva, un minor în vârstă de 17 ani, din judeţul  Constanța. Asupra acestuia au fost găsite trei telefoane mobile, dar şi a mare sumă de bani, ce a fost ridicată pentru cercetări (42.850 de lei și 300 de euro).

Faţă de cel în cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii  infracţiunii de înşelăciune, comisă prin metoda „accidentul”, atât pe raza judeţului Hunedoara, cât şi a altor judeţe (Cluj, Alba etc.).

Minorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Municipiului Deva, urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...