Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

ADMITERE LICEU 2016. Ghidul candidatului: Calendarul, mediile ultimilor admiși în 2015 și oferta completă de școlarizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

IȘJ Alba a publicat ghidul candidatului pentru admiterea în învățământul liceal și profesional de stat pentru anul școlar 2015-2016, care conține planul de școlarizare, calendarul admiterii, numărul de locuri disponibile la unitățile liceale de învățământ din județul Alba, mediile ultimilor admiși în anul precedent, calculul mediei de admitere etc. 

GHIDUL CANDIDATULUI ADMITEREA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL ŞI PROFESIONAL DE STAT PENTRU ANUL ŞCOLAR 2016 – 2017 – CLICK

ISJ Alba01Înscrierea în licee de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere

Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2016-2017:

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Formula de calcul este următoare: MA = (ABS + 3*EN) / 4

MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a
Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplică prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

  1. a) media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  2. b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  3. c) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;
  4. d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
  5. e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la Partea I – Admiterea în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2016-2017 25 proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Click AICI pentru a consulta ghidul candidatului – media ultimilor admiși în 2015, calendarul admiterii și oferta completă de școlarizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan

Bera Larisa

Publicat

în

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea