ADMITERE la școli MAI 2022: La Poliție, pompieri și jandarmi, aproape 3000 de locuri suplimentare. PROBELE concursului
ADMITERE la școli MAI 2022: La Poliție, pompieri și jandarmi, sesiunea din martie. Aproape 3000 de locuri suplimentare la cele ȘASE școli de profil. PROBELE concursului
Ministrul de Interne a anunțat că Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul superior de stat, în anul școlar 2021 2022. Conform acestuia, numărul locurilor în învățământul militar aflat în subordinea MAI ajunge astfel la 5.559.
Citește și: Admitere la Academia de Politie 2022: Probe, înscrieri, cele mai frecvente întrebari
Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli de agenți/subofițeri (Școlile de agenți de poliție Câmpina și Cluj-Napoca, Școlile de subofițeri jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni, Școala de agenți PF de la Oradea și Școala de subofițeri/maiștri militari de pompieri și protecție civilă de la Boldești), pentru o sesiune de admitere suplimentară, care va avea loc în luna martie (vom reveni cu detalii despre defalcarea cifrelor, pe școli, după ce acestea vor fi stabilite de MAI).
Procedurile pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de admitere sunt stabilite prin OMAI nr. 140/2016 (actualizat) privind activitatea de management resurse umane și se vor desfășura conform Dispozițiilor emise de DGMRU, care vor fi actualizate.
Citește și: Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an
Condițiile pentru recrutare sunt cuprinse în Anexa 2, Secțiunea 3 din OMAI 140/2016 (vezi atașamentul).
Concursul de selecționare se va efectua conform Anexei 3, Secțiunea 1 (atașată), și va consta în:
– proba de evaluare a cunoştinţelor şi proba de evaluare a performanţei fizice;
– subiecte din disciplinele limba română şi limbă străină;
– subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi instituţiilor politice ale statului;
Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS
– subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic (ultimele două probe se dau în premieră, urmare modificării OMAI 140, în 2021).
Pentru documentare prealabilă, punem la dispoziția candidaților legislația specifică MAI (vezi link-urile atașate – comunicate SNPPC despre concursuri în MAI), urmând să actualizăm tematica și bibliografia după stabilirea acestora la nivelul inspectoratelor generale, care au în subordine școlile de profil.
Reamintim că SNPPC i-a cerut, în scris, ministrului Afacerilor Interne, majorarea capacității de pregătire a școlilor de agenți (suplimentarea numărului de posturi didactice/ didactice auxiliare și, implicit, redimensionarea structurilor de suport educațional), pentru diminuarea deficitului substanțial de personal, situație care implică, în prezent, muncă suplimentară, dar și suprasolicitarea fizică și psihică a colegilor noștri.
SNPPC le urează succes candidaților şi le va fi alături, celor admiși, în etapa formării profesionale inițiale, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului de învăţământ şi asistenţă de specialitate, la nevoie!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
„Parada planetelor” 2025: Fenomenul spectaculos în cer, vizibil de pe Pământ. Cum poate fi văzută alinierea a șase planete în ianuarie și șapte în februarie
„Parada planetelor” 2025: Fenomenul spectaculos în cer, vizibil de pe Pământ. Cum poate fi văzută alinierea a șase planete în ianuarie și șapte în februarie Un fenomen astronomic spectaculos va putea fi admirat în lunile ianuarie și februarie 2025, o aliniere rară a planetelor, cunoscută sub numele de „parada planetelor”. Spectacolul „promis” de Marte Patru […]