Rămâi conectat

Ştirea zilei

Admitere la Academia de Politie 2022: Probe, înscrieri, cele mai frecvente întrebari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Admitere la Academia de Politie 2022: Probe, înscrieri, cele mai frecvente întrebari

Cele mai frecvente întrebări au primit răspuns din partea Academiei de Poliție, pentru a veni în ajutorul celor care au nelămuriri privind Admiterea în anul 2022.

Citește și: Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an

Care sunt Probele la Academia de Politie?

Probele pt. Admiterea in Academia de Politie sunt de mai multe tipuri:

  • Medicale
  • Psihologice
  • Sportive
  • Teoretice

Pentru a ajunge sa sustii Probele Sportive si Teoretice trebuie mai intai sa fii APT la cele Medicale si Psihologice. Probele nu se vor sustine in acelasi timp, ci vor avea loc in momente diferite ale procesului de recrutare. Intregul proces de recrutare dureaza cateva luni.

Cine se poate inscrie la Academia de Politie?

La facultatile Academiei de Politie, pentru studiile de licenta se pot inscrie persoanele cu cetatenie romana, care au peste 18 ani, au diploma de BAC, si indeplinesc cumulativ toate Criteriile si Conditiile specifice recrutarii in MAI.

Ce facultati pot urma la Academia de Politie?

La Academia de Politie poti urma:

Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept” şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”)
Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”)

Cand incep inscrierile la Academia de Politie?

Ca idee generala, perioada de inscrieri incepe undeva prin luna iulie, insa Perioada de inscrieri are o data limita, si trebuie sa te asiguri ca pana la acea data vei depune cererea ta de inscriere. Pentru a te inscrie trebuie sa mergi la IPJ din judetul tau sau DGPMB daca locuiesti in Bucuresti si sa completezi Cererea de Inscriere.

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Cand este Admiterea la Academia de Politie?

Admiterea la Sediul Academiei de Politie incepe spre sfarsitul lunii iulie, insa pentru a putea participa trebuie deja sa ai dosarul depus si sa fii APT medical si fizic. Depunerea dosarelor si a cererilor de inscriere, vizita medicala si psihologicul vor avea loc ceva mai drevreme, in judetul tau.

Ce trebuie sa contina Dosarul de inscriere la Academia de Politie?

Printre documentele necesare la dosar se afla: cererea de inscriere, diploma de BAC sau adeverinta, fisa medicala-tip de incadrare in MAI, aviz psihologic, copii dupa cartea de indentitate si certificatul de nastere, cazier judiciar, fotografii 3/4

Cand se afiseaza rezultatele la Admiterea in Academia de Politie?

Afisarea rezultatelor are loc la cateva zile dupa sustinerea Probelor Scrise. Acestea sunt comunicate atat la avizierul institutiei cat si online. Dupa afisarea rezultatelor, candidatii au un timp limita pentru a depune eventualele contestatii.

Care este Tematica pentru Admitere la Academia de Politie?

Ca idee, Tematica se afiseaza odata cu Regulamentul Examenului de Admitere din anul respectiv. Tematica este afisata detaliat, pentru fiecare materie in parte si poate fi citita in Regulament.

Cand se afiseaza Regulamentul de Admitere la Academia de Politie?

In principiu, Regulamentul este publicat in intervalul ianuarie-fabruarie al anului in care se sustine Admiterea. Regulamentul nu specifica Nr. de locuri, acesta publicandu-se separat, peste cateva luni.

Ce dioptrii sunt acceptate la Academia de Politie?

Ca idee generala, intre minus 3 si plus 3 sunt acceptate daca nu exista alte leziuni sau complicatii. Pentru a stabili acest lucru este necesar un consult medical. Pt miopie si hipermetropie peste 3, candidatul este declarat Inapt.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea