Admitere la Liceu 2020, în Alba: Ghidul candidatului. Cum se calculează media de admitere, numărul de locuri pe specializări şi ultimele medii la licee

Admitere la Liceu 2020 în Alba: Ghidul candidatului. Cum se calculează media de admitere, numărul de locuri pe specializări şi ultimele medii la licee

Din cauza pandemiei de coronavirus, admiterea la liceul suferă modificări în 2020. Conform unei propuneri a Ministerului Educației și Cercetării, înscrierea la liceu se va face online, completarea opțiunilor în fișele de înscriere fiind realizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare: telefon, email, videoconferință etc.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

ELIT

Descarcă Ghidul Candidatului 2020 aici

În data de 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, se afișează oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică.

Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...