Rămâi conectat

Ştirea zilei

ADMITERE în școlile militare 2022: Școlile de maiștri militari și subofițeri au început înscrierile. Locuri și condiții pentru candidați

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE în școlile militare 2022: Școlile de maiștri militari și subofițeri au început înscrierile. Locuri și condiții pentru candidați

Elevii aflați în ultimul an de liceu, dar și absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2022, se pot înscrie pentru admiterea la învățământul postliceal militar, potrivit unei postări pe pagina de Facebook Recrutare MApN. Perioada de înscriere pentru aceștia ține până la data de 10.06.2022. Vezi mai jos și informațiile despre înscrierea la învățământul universitar militar.

La învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari sunt scoase 449 de locuri şi pentru subofiţerilor sunt 731 de locuri.

Iată calendarul activităților de selecție pentru învăţământul postliceal militar:

  • „01.02 – 10.06.2022 – înscrierea candidaților;
  • 07.03 – 30.06.2022 – selecția candidaților;
  • 08.07.2022 – finalizarea dosarelor de candidat;”

Potrivit anunțului, admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză:

  • „03.08.2022 – proba de evaluare a cunoştinţelor (subofiţeri);
  • 08.08.2022 – proba de evaluare a cunoştinţelor (maiştri militari);”

Plan de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2022-2023 – studii postliceale

Ministerul Apărării Naționale publică numărul de locuri în dreptul fiecărui instituții militare de învățământ. Pentru formarea maiștrilor militari, cele mai multe locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri și Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” (110 locuri pentru Ministerul Apărării Naționale). La Şcoala Militară de Maiştri Militari si Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică sunt 105 locuri. 101 locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”.

Pentru formarea subofițerilor, Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” are cele mai multe locuri: 417. Un număr de 158 de locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

CITEȘTE ȘI: Angajări în armată 2022: MApN, în căutare de soldați pe fondul crizei din Ucraina. Care sunt condițiile de admitere și salariul

În privința admiterii la învățământul universitar militar, se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2022, conform anunțului.

Perioada de înscriere, selecție și examinare este următoarea:

  • 01.02 – 03.06.2022 – înscrierea candidaților;
  • 07.03 – 17.06.2022 – selecția candidaților;
  • 14.03 – 10.06.2022 – examinarea medicală – candidații pentru Institutul Medico-Militar și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”;
  • 24.06.2022 – finalizarea dosarelor de candidat;

Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză.

Citește și: MApN caută rezerviști voluntari în 2022: Câți bani va încasa un militar care stă acasă. Acte necesare pentru înscriere. Solda pe care o primește un rezervist

Pe de altă parte, „admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.”

Plan de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2022-2023 – studii universitare de licență

Ministerul Apărării Naționale alocă pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor 154 de locuri. Dintre acestea, 10 sunt la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, 15 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, 26 la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, 28 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 33 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și 42 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”.

În legătură cu învăţământul universitar civil, 89 de locuri sunt la medicină: 59 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și 30 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” – Tg.Mureș.

De menționat este că înscrierea se poate face și online, dar trebuie să „întrebați personalul recrutor cum trebuie să procedați, ce documente trebuie să trimiteți și la ce adresă de e-mail”. Astfel, în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul, se arată în anunț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea