Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Administrația locală din Alba Iulia CEDEAZĂ și-i lasă pe localnici să crească găini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din 29 ianuarie, se află un proiect de hotărâre prin care se modifică o decizie adoptată recent de administrație, prin care li se interzice localnicilor să crească animale domestice în gospodărie. Mai exact, pe lângă animale de companie, păsări exotice și porumbei, albaiulienilor li se va permite să aibă în gospodărie găini ouătoare adulte și găini adulte destinate sacrificării.

”Se modifică Hotărârea nr. 406/2018 a Consiliului local al municipiului Alba lulia, privind modificarea şi completarea Hotărârii nr.368/2005 cu privire la stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba lulia, astfel: Art.I va avea următorul conţinut: „2. Creşterea animalelor (cu excepţia animalelor de companie, a găinilor ouătoare adulte, a găinilor adulte destinate sacrificării, a păsărilor exotice şi a porumbeilor deţinuţi de proprietarii înscrişi în asociaţii de profil şi care deţin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba lulia, exceptând localităţile componente Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa şi Partoş”, se arată în textul documentului ce va fi supus spre aprobare consilierilor locali.

Municipalitatea răspunde, astfel, mai multor solicitări făcute de localnici, încă din vara anului 2018 când proiectul care se modifică acum a fost pus în dezbatere publică. De-a lungul acestei perioade grupuri de cetățeni, dar și un consilier local, au încercat să convingă primăria că păsările de curte nu pot face niciun rău și nu pot provoca deranjul pe care îl face creșterea altor animale domestice (porci, oi, vaci sau cai), în oraș.

Pe celălalt taler al balanței în luarea unei decizii s-au aflat opiniile multor albaiulieni care s-au arătat deranjați, atât de mizeria și mirosul pe care îl fac zburătoarele vecinilor, cât și de gălăgia provocată de acestea, la ore nepotrivite pentru cei mai puțin matinali.

Din acest punct de vedere, de altfel, dacă citim cu atenție proiectul de hotărâre am putea observa că administrația locală a încercat să împace ”și capra, și varza”: permite creșterea găinilor în ogradă, dar nu spune nimic despre guralivul cocoș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea