Administrația în România nu se face ca în filmele italiene

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

De-a dreptul amuzantă ieșirea domnului Simone Albani Rochetti, Consilier Local la Alba Iulia și fost Viceprimar al municipiului reședință de județ! Un om care ar trebui să se priceapă la administrație (la cea din România!), măcar din perspectiva acestor funcții…

Domnul Albani se face că nu înțelege soluțiile pe care eu le-am propus, deși cu una dintre aceste soluții (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) lucrează zi de zi în Consiliul Local Alba Iulia.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Apelul la mila publică pentru dezvoltarea unui oraș și al unui spital, apelul la contribuția bugetară a altor unități administrative, dincolo de aspectul politicianist și demagogic este ilegal, pentru că nicio unitate administrativă nu poate face investiții în altă unitate administrativă. Tocmai de aceea, am spus că soluția viabilă la Cîmpeni era crearea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitare, care să grupeze și restul primăriior din jurul Cîmpeniului și care să gestioneze serviciile de sănătate publică. În acest caz se crea un cadru legal pentru ca primăriile din zonă să poată contribui cu fonduri, în mod legal, repet, pentru acest spital. O altă soluție pentru reducerea costurilor cu serviciile de sănătate la Câmpeni ar fi comasarea celor două unități spitalicești din oraș, spitalul municipal și spitalul TBC într-o singură entitate administrativă. Astfel, bani care acum se duc pe cheltuieli administrative ar putea fi alocați pentru medicamente sau servicii medicale. Dar acest lucru ar însemna reducerea unor posturi de directori, contabili și alți funcționari și asta dăunează grav voturilor galbene!

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ceea ce ne propune acum domnul Albani este exact ca în filmele cu acțiunea petrecută în sudul Italiei, în care Il Padrino cere să i se dea dea ascultare. Ei bine, domnule Albani, în România pe primul loc se află respectarea legii, nu interesele de grup. Sunt sigur că și dumneavoastră știți acest lucru, dar, ca un soldat fidel al liberalilor treziți acum în opoziție, a trebuit să răspundeți repede apelului de a mai face puțină gălăgie în spațiu public, ca lumea să uite că PNL-ul pe care îl reprezentați a fost un garant al dezastrului USL-ist adus pe capul românilor.

Iată deci, că încă un reprezentant al PNL-ului ne confirmă că problema lor este de fapt dezlipirea de ciolanul rumen al Guvernării și că problemele românilor sunt detalii de fundal, bune de folosit pentru gargara politicianistă.

În orice caz, domnule Albani, vă reamintesc că Administrația în România nu se face ca în filmele italiene!

Sorin Bumb

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

padrino 28 februarie 2014 at 12:57

Mai Bumb… sa mor eu daca tu nu arati in poza asta ca un adevarat „Don Corleone” din filmele italiene de care vorbesti. Parol…

Mariana 28 februarie 2014 at 13:14

Alo, d-l Bumb ? Cati au lucrat la articolul tau ?

colonelu' gogu 28 februarie 2014 at 13:32

constipatul bumb = omul marilor basini. spune mai bine ce faci tu & nistor pentru salariile nesimtite pe care vi le-ati facut in afara de a mute fuște si a scrie articole idioate la ziar?

jimmi 28 februarie 2014 at 16:52

frustrari de om marunt dintr-un oras mic

vasile 28 februarie 2014 at 23:00

pedelistilor, voi care v-ati ocupat de atatia ani de finantari ilegale in Alba ar trebui sa taceti dracu. ala care ti-a scris scrisoarea probabil ca a primit cei 50 lei din finantarile ilegale pe care le-ati facut.

Comentariile sunt oprite