Rămâi conectat

Politică Administrație

Administraţia albaiuliană se ţine de cuvânt – Arbori în toată regula plantaţi pe arterele principale ale municipiului Alba Iulia

Publicat

în

    „Toama se numără bobocii” spune înţelepciunea populară. În cazul municipiului Alba Iulia toamna se numără vegetaţia înaltă care va înfrumuseţa municipiul şi va contribui la diminuarea poluării. Deocamdată numărăm cei 140 de tei americani care au fost plantaţi ieri pe Bulevardul Transilvaniei. Cei care au trecut în ultima vreme pe bulevard şi s-au întrebat ce-or fi făcând lucrătorii Salprest care au golit de pământ alveolele situate de o parte şi de alta a bulevardului, trecând apoi la spargerea betonului şi adâncirea alveolelor, au acum răspunsul. Teii vor alcătui un adevărat tunel verde, iar când vor creşte mai mari, deşi acum au deja şase metri înălţime şi o vârstă de 10 ani, vor fi tunşi aidoma arborilor înalţi de pe Champs Elysees, adică vor avea o coroană cu o geometrie pătrăţoasă. Săptămâna viitoare plantările vor continua pe porţiunea din Bulevardul Transilvaniei cuprinsă între catedrala nouă de la Schit şi intersecţia cu Bulevardul Victoriei. Aici vor fi plantaţi tot arbori de circa 10 ani cu coroana formată şi destul de înalţi deja – arţari şi tei argintii, în total încă 125 de arbori. Cei 265 de arbori au fost cumpăraţi din Ungaria la un sfert din preţul care ar fi fost plătit în ţară pentru aceeaşi vârstă şi calitate. În total ei au costat 14.900 de euro.
   Tot săptămâna viitoare, mai exact luni, va începe plantarea arborilor în zona Custozza şi pe străzile adiacente, numărul acestora apropiindu-se binişor (atunci când vor fi toţi, pentru că acum se plantează doar pe zonele finalizate) de 150 de bucăţi. De altfel şi aceşti arbori au ajuns deja în Alba Iulia, unii dintre ei, platanii, având acum o înălţime de 8 metri, cu coroana formată. În zona interioară a Cetăţii vor fi plantaţi în această etapă platani, arţari globuloşi şi trei specii de tei – cel comun, american şi argintiu. Plantările care au loc în această zonă sunt executate de Grup Corint şi sunt parte a proiectului de reabilitare a centrului istoric al municipiului Alba Iulia.
Ieri, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava a inspectat zonele de plantare, ocazie cu care s-a stabilit şi necesitatea achiziţionării de flori, în special trandafiri pentru Bulevardul Transilvaniei şi alte zone din oraş dar s-au discutat şi soluţiile de fixare a solului în zona Obeliscului lui Horea, Cloşca şi Crişan şi soluţiile de ornamentare a alveolelor unde s-au plantat acum arbori. Desigur aceste plante vor fi aduse la primăvară, când şi campania de plantare a vegetaţiei înalte va continua pe celelalte străzi din municipiul Alba Iulia, unde până acum s-au aflat şantiere şi unde pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare vegetaţia veche a fost de multe ori eliminată. „Noi ne ţinem de promisiune. Am declarat în repetate rânduri că la încheierea lucrărilor vom avea în Alba Iulia mai multă vegetaţie decât la început, dar nu prea am fost crezuţi. Iată că se întâmplă. Este adevărat că au existat unele întârzieri sau sincope, dar una dintre explicaţii este că am căutat un furnizor de material dendrologic care să ofere şi preţuri bune, să aibă şi o varietate mare de plante iar acestea să fie suficient de mature încât odată plantate să nu trebuiască să stăm ani în şir să vedem cum cresc. Arborii au fost aduşi ca la carte cu baloţi de pământ, cu tot ce trebuie şi vedeţi că deja s-a schimbat aspectul locului, imediat la plantare. Cred că ceea ce se întâmplă acum este un argument că ceea ce spunem facem, dar facem atunci când trebuie să facem în ordinea firească a lucrurilor, nu atunci când vor unii şi alţii. Nu ne ghidăm după declaraţiile lor politicianiste, ci după tehnologii, termene de proiect şi necesitate”, a declarat primarul Mircea Hava. Mai adăugăm că, după terminarea campaniei de plantare din primăvară, Alba Iulia va avea o zestre de peste 1500 de arbori tineri şi câteva mii de flori.

Anca DINICĂ

 

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare