Rămâi conectat

Actualitate

Adjunctul ITM Alba, avocatul Calman Gabor Zsolt a fost pus în libertate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis azi recursul avocatului Calman Gabor Zsolt împotriva hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia prin care s-a dispus arestarea pentru 20 de zile, acesta urmând să fie pus, de îndată, în libertate.

Curtea de Apel Alba a admis iniţial cererea Parchetului de arestare pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere cu permisul suspendat şi părăsirea locului accidentului

Miercuri, 9 noiembrie, Calman Gabor Zsolt de 31 de ani, aflat la volanul autoturismului său marca BMW a refuzat sa oprească la semnalul unui echipaj de poliţie, care a declanşat procedura de urmărire, pe Bulevardul Horea. Aflat, după cum ulterior  şi-au dat seama poliţiştii, sub influenţa băuturilor alcoolice, Calman a pierdut controlul volanului in sensul giratoriu  de la intersectia cu Calea Moţilor si a intrat intr-un copac si apoi in gardul unei case, obstacole care insă nu i-au oprit goana.

Mai multe echipaje de poliţie aflate in teren au fost mobilizate pentru oprirea fugarului, astfel ca in urma unei urmăriri spectaculoase BMW-ul a fost oprit la intersecţia străzilor Calea Moţilor cu Ştefan cel Mare.

După identificarea şoferului, poliţiştii au realizat faptul ca acesta avea permisul de conducere reţinut din data de 10 iulie 2011, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Adjunctul ITM Alba a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus sub escorta la Spitalul Judetean Alba pentru recoltare de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Una dintre ele a indicat 1,50 g/l alcool in sânge, iar cealalta 1,60. Procurorii au emis ordonanţa de reţinere, acesta urmand sa fie prezentat in noaptea de 9 spre 10 noiembrie judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

Propus si suţinut pentru funcţia de adjunct al Inspectoratului Teriotorial de Muncă Alba de catre UDMR, avocatul Calman Zsolt Gabor a mai fost arestat in anul 2000,  cand in urma unei altercaţii intr-o discotecă din Aiud i-a “cauzat celuilalt  tanăr o plagă tăiată cu leziuni vasculare la nivelul venei jugulare, urmate de hemoragie” (citat din referatul procurorilor), adică i-a tăiat gâtul cu un ciob de sticlă, tănarul rănit, tatăl unui copil de 9 ani, decedând la scurt timp. Pentru detalii puteţi citi articolul „Dreptatea umblă cu…  gâtul tăiat!” publicat în Ziarul Unirea în anul 2001:  http://unirea.3x.ro/arhiva/2001/12/04/pag8.html

Faţă de Calman Gabor Zsolt cercetările sunt continuate in stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul suspendat şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

Conform declaraţiei din 9 noiembrie a purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Chicea Mihaela, directorul adjunct al ITM Alba riscă o pedeapsă cu inchisoarea de pană la 7 ani. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea