Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Adio șomaj și ajutor social pentru persoanele care refuză două oferte de angajare – proiect de lege:

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii care primesc ajutor social sau șomaj și care refuză consecutiv două oferte de angajare ar putea să nu mai primească bani din partea statului dacă o inițiativă legislativă, aflată acum în stadiul de proiect, va fi adoptată de parlamentari.  

Concret, aleșii vor ca aceștia să nu mai primească bani din de la Stat, fie șomajul, fie ajutorul social dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar poștabanișul. Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agențiile județene de formare profesională, unde li se oferă posibilitatea de a se reangaja, li se va tăia șomajul.

În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soartă cu cei care nu merg deloc.

”Acești oameni care și-au pierdut locul de muncă nu sunt deloc fericiți. Ei intră în șomaj pentru o perioadă de timp, primesc un ajutor de la stat, dar tot în acest timp, același stat, le oferă posibilitatea de a se recalifica. Deci posibilitatea de a reintra în câmpul muncii. Dacă aceștia care se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi și ei scoși de la șomaj”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă, cel care va depune în septembrie legea în Parlament.

sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea