Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Actorul Florin Piersic împlinește astăzi 88 de ani: O viață dedicată artei

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actorul Florin Piersic împlinește astăzi 88 de ani: O viață dedicată artei

În data de 27 ianuarie, legendarul actor Florin Piersic sărbătorește împlinirea vârstei de 88 de ani. Cunoscut pentru prezența sa fermecătoare pe scenă și ecran, Piersic rămâne un titan al artei dramatice în România.

Cu o carieră ce acoperă zeci de filme și piese de teatru, actorul s-a impus ca o figură versatilă și dedicată, ducând la extrem diversele roluri pe care le-a interpretat. Detinator al recordului pentru cele mai multe reprezentații teatrale în spectacole precum „Oameni și șoareci” și „Străini în noapte”, el consideră că fiecare personaj reprezintă o parte din el însuși, o modalitate efemeră de a aduce eternitatea în clipa prezentă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Profesia mea este fericirea mea, cea care mi-a oferit afecțiunea publicului. Băile mele de mulțime sunt în apele curate ale sincerității și afecțiunii reciproce”, mărturisește cu căldură artistul, evidențiind legătura profundă cu publicul său.

Cu o viață dedicată artei, Florin Piersic nu s-a limitat la luminile rampei; el a devenit un susținător al cauzelor umanitare. Participând la campanii precum Maratonul Solidarității sau „Dar din Dar” pentru Asociația „Salvați Copiii”, actorul a demonstrat că generozitatea și dragostea lui se extind dincolo de lumina reflectoarelor.

Citește și: Violența domestică în România, în creștere în 2023

Pentru a marca această aniversare specială, Fundația Artmedia prezintă filmul documentar „UN VULCAN ÎN SLUJBA THALIEI”, realizat de Victor Popa. Difuzarea acestui film va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, la ora 22:30, pe Tele Europa Nova, și va fi disponibilă și pe pagina de Facebook a Fundației Artmedia.

Cinemaraton se alătură celebrării prin difuzarea a 25 de producții din filmografia românească în care Florin Piersic a avut rolul principal. Telespectatorii vor avea, de asemenea, ocazia să urmărească interviuri captivante cu marele actor, aducând lumina asupra vieții și carierei sale remarcabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională Maxim Mucenicu, elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, a obținut premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea