Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Actorul Bogdan Stanoevici, la Alba Iulia: „Aveţi acest loc pe care noi cei din Bucureşti ni-l dorim foarte tare, dar nu-l avem!Chiar şi în Paris e loc de aşa ceva”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima seară a Festivalului de Muzică şi Film de la Alba Iulia a adus pe ecranul din Piaţa Cetăţii şi celebrul film „Noi cei din linia întâi”, în regia lui Sergiu Nicolăescu, iar albaiulienii au avut ocazia de a se întâlni faţă în faţă cu protagonişti de marcă ai filmului şi totodată ai cinematografiei româneşti. Pe scena din Piaţa Cetăţi au urcat actorii Bogdan Stanoevici, Ion Besoiu, Mircea Albulescu şi George Alexandru, invitaţii speciali ai evenimetului.

Amntirile l-au răscolit cel mai mult pe actorul Bogdan Stanoevici, care a povestit publicului prezent o picanterie actoricească din spatele filmului, dar a făcut şi unele referiri la Cetatea Alba Carolina.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Faptul că sunt aici după 28 de ani, atât au trecut de când am făcut filmul (Noi cei din linia întâi”-n.a.), nu ne întinereşte, dar eu personal am descoperit această Cetate pe care nu o mai ţineam minte, atât de frumoasă. Nu ştiu dacă e primarul de acum sau primarul dinainte, dar în orice caz s-a gospodărit bine locul şi aveţi şansa să aveţi acest loc pe care noi cei din Bucureşti ni-l dorim foarte tare, dar nu-l avem. Chiar şi în Paris e loc de aşa ceva”, a declarat  Totodată, actorul a ţinut să facă şi o remarcă: „puţină lumină, ca să fie pusă în evidenţă Cetatea, ar fi şi mai bine”.

Amintiri din… linia întâi
” În orice caz eu sunt foarte fericit, sunt multe amintiri care pe mine personal mă leagă de acest loc. De aceea, am să vă rog să vă uitaţi la o secvenţă în mod special, după pădure, care s-a întâmplat aici lângă.  Bucătăria din spatele filmărilor este foarte interesantă. Să urmăriţi că noi toţi avem  nişte echipamente de camuflaj, cu frunze la cască. Singurul care are alte frunze, decât noi toţi, este Valentin Uritescu. Şi-a pus frunze de nuc, şi George aici cu mine prezent,  şi cu câţiva dintre ceilalţi ne-am distrat luându-i frunzele de la cască. Când am filmat într-un alt loc, adică în pădure, unde nu erau nuci, Uritescu nu mai avea frunze la cască, ceea ce a suscitat enervarea lui Sergiu Nicolăescu, care l-a întrebat „Bine măi nea Vali de ce trebuia să pui frunze de nuc?”. El a răspuns „Păi ăştia tineri domne”. Aşa că, să vă uitaţi la secvenţa aceea şi în felul acesta o să faceţi parte din istoria acestui film”, a declarat Stanoevici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea