Rămâi conectat

Curier Județean

Activitățile organizate de SM Speromax Alba în Săptămâna Voluntariatului: Training, ”Free Hugs” și eveniment de socializare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 14 – 20 mai, Asociația SM Speromax Alba va desfășura o serie de activități, menite să marcheze Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV). Scopul acestora este de a promova spiritul voluntariatului și de a apropia comunitatea locală de pacienții care suferă de scleroză multiplă, din județ.

Astfel, luni, 14 mai, începând cu ora 14:00, Aula Mică a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia a găzduit un training, intitulat ”Sunt voluntar. Lucrez în echipă”. În cadrul evenimentului, cei care au optat deja pentru voluntariat, dar și cei pe care îi atrage ideea de a-și ajuta dezinteresat semenii au fost invitați să își împărtășească experiențele. Training-ul a fost susținut de către Oana Alba – psiholog, Iulia Muntean – psiholog CICOC și Luiza Pop – terapeut ocupational. Evenimentul este organizat de către SM Speromax Alba, în parteneriat cu CICOC UAB și Asociația Stop Autism.

Miercuri, 16 mai, de la ora 16:00, SM Speromax Alba organizează un eveniment care are drept scop apropierea comunității de pacienții cu scleroză multiplă, la propriu și la figurat. Albaiulienii sunt invitați la ”Free Hugs” (Îmbrățișări Gratuite), un gest simplu, dar care transmite un mesaj atât de puternic. Punctul de întâlnire va fi fântâna arteziană din parcul Cetății, iar pe traseul până la Obelisc va fi liber la îmbrățișări. La eveniment și-au anunțat prezența și studenți ai LSUA.

Ultima activitate organizată în Săptămâna Națională a Voluntariatului va avea loc pe data de 18 mai, începând cu ora 17:00. Este vorba despre un eveniment de socializare, destinat voluntarilor Asociației SM Speromax Alba.

SNV este un eveniment național anual menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea