Activități preventive derulate în centrele sociale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Peste 700 de elevi și peste 60 de specialiști din centrele sociale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia au fost informați în ultimele luni cu privire la prevenirea traficului de persoane, reducerea victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile în cadrul a 28 de activități de prevenire.

Activitățile au fost derulate în perioada octombrie 2017 – iulie 2018 în cadrul campaniei locale „Siguranţă pentru viaţă” implementată de către Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane  – Centrul Regional Alba Iulia şi partenerii săi: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Potrivit Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, campania a urmărit prevenirea traficului de persoane, reducerea victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile în centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

La activitățile derulate de A.N.I.T.P. au fost distribuite materiale de prevenire iar specialiștii au purtat discuţii interactive cu copiii, tinerii și personalul din centrele sociale şi le-au prezentat acestora studii de caz pe marginea subiectelor abordate. Temele de discuție au vizat prevenirea traficului de persoane, folosirea corespunzătoare a internetului, apelarea Liniei TelVerde a A.N.I.T.P. – 0800800678, prevenirea delincvenţei juvenile,  siguranţa rutieră sau violenţa în şcoli.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...