Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba în anul 2014, pe Ordinea de zi a Colegiului Prefectural

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Joi, 26 februarie a.c. la sediul Instituţiei Prefectului Alba s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural în cadrul căreia au fost dezbătute următoarele teme: stadiul realizării Planului de acţiuni pe anul 2014 cât şi planul de acţiuni prevăzute pentru anul în curs, pentru implementarea în judeţ a Programului de Guvernare 2013- 2016; informare privind activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului în anul 2014; analiza modului în care au fost cheltuite sumele alocate pentru plata beneficiarilor de asistenţă socială în anul 2014.

intalnire prefectura2În urma analizei stadiului de realizare a Planului de acţiuni pe anul 2014, a reieşit că a existat o preocupare constantă din partea reprezentanţilor serviciilor publice deconcentrate şi ale instituţiilor publice în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse şi că acestea au fost realizate în totalitate.

Membrii Colegiului Prefectural au aprobat în unanimitate Planul de acţiuni pe anul 2015, stabilindu-se obiective concrete pentru toate instituţiile publice judeţene.

Raportul de activitate al Agenţiei pentru Protecţia Mediului a evidenţiat aspecte referitoare la monitorizarea privind calitatea aerului şi apelor; gestionarea deşeurilor, a substanţelor chimice periculoase, etc.

Prefectul Gheorghe Feneşer a atenţionat asupra necesităţii respectării cu rigurozitate a legislaţiei naţionale şi a directivelor Uniunii Europene privind protecţia mediului de către toţi agenţii economici şi instituţiile publice din judeţ. „ Se impune efectuarea unor controale periodice la operatorii economici care desfăşoară activităţi industriale poluante ale mediul înconjurător. În cazul constatării unor abateri de la prevederile legale, vor fi aplicate sancţiuni care pot ajunge până la ridicarea autorizaţiei de funcţionare. Totodată, apreciez ca binevenită o măsurare riguroasă a concentraţiilor poluante emise, prin suplimentarea numărului de staţii de monitorizare a calităţii aerului în judeţul Alba, cu precădere în municipiul Sebeş. Consider că agenţii economici ar trebui să fie preocupaţi în găsirea de soluţii privind achiziţionarea de tehnologii moderne, cat mai puţin dăunătoare mediului înconjurător.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea