Rămâi conectat

Curier Județean

Activitate suspendată la Judecătoriile Aiud, Blaj și Câmpeni: Protest față de lipsa de reacție a puterii executive și legislative la solicitările sistemului judiciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitate suspendată la Judecătoriile Aiud, Blaj și Câmpeni: Protest față de lipsa de reacție a puterii executive și legislative la solicitările sistemului judiciar

Prin Hotărârea Nr. 4/2023 Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud întrunită la data de 20.06.2023, s-a hotărât amânarea fără discuții a cauzelor, cu excepția celor considerate ca fiind urgente, începând cu data de 20 iunie 2023, ora 12:00, pe termen nedeterminat, ca formă de protest față de lipsa de reacție a puterii executive și legislative la solicitările sistemului judiciar.

La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere în concret faptul că, deși s-a solicitat factorilor decidenți reluarea dezbaterilor asupra proiectului de lege privind reformarea sistemului de pensii din justiție, cu implicarea organului reprezentativ al magistraților, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii precum și a1 Înaltei Curți de Casație și Justiție, în vederea asigurării unei cooperări loiale între instituțiile statului implicate în acest demers, printr-un dialog deschisși constructiv, care să asigure unitate și respect reciproc între toate profesiile implicate în acest proces, demersul a rămas fără răspuns.

Activitatea de judecată urmează a fi reluată prin hotărâre a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud la momentul adoptării unei soluții rezonabile față de propunerile formulate.

Judecătoria Blaj

Prin Hotărârea Nr. 3/2023 Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Blaj întrunită la data de 20.06.2023, s-a hotărât, ca formă de protest față de lipsa de reacție a puterii executive și legislative la solicitările sistemului judiciar:

1.Suspendarea oricărei activități de judecată, prin amânarea bară discuții a tuturor cauzelor aflate pe rol, cu excepția:

•cauzelor de competența judecătorului de drepturi și libertăți, cu excepția contestației privind durata procesului și contestafiilor privind măsurile asiguratorii,
•cauzelor privind măsurile preventive;
•cauzelor privind emiterea ordinului de protecție;
•cauzelor privind emiterea ordonanței președinfiale,
•cauzelor privind suspendare provizorie a executării silite
•cauze având ca obiect cereri privind măsurile de siguranță cu caracter medical;
•cauzelor privind tutela/curatela;
•orice alte cereri care vizează situații excepționale, care pot fi considerate de urgență deosebită.

2.Amânarea fără discuții a cauzelor, conform punctului 1, se va face cu respectarea unei încărcături maxime de 80 de cauze pe judecător în cursul unei luni calendaristice, organizate, de regulă, în două ședințe de judecată pe lună.

3.Suspendarea oricărei activități premergătoare judecății în toate cauzele aflate pe rol, cu excepția cauzelor cu caracter urgent enumerate la punctul 1.

4.Reducerea programului de lucru cu publicul la compartimentele auxiliare, astfel : zilnic, programul de lucru cu publicul va fi de 2 ore, de la 09:00 la 11:00.

La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere în concret faptul că, deși s-a solicitat factorilor decidenți reluarea dezbaterilor asupra proiectului de lege privind reformarea sistemului de pensii din justiție, cu implicarea organului reprezentativ al magistraților, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii precum și a1 Înaltei Curți de Casație și Justiție, în vederea asigurării unei cooperări loiale între instituțiile statului implicate în acest demers, printr-un dialog deschis și constructiv, care să asigură unitate și respect reciproc între toate profesiile implicate în acest proces, demersul a rămas bară răspuns.

Activitatea de judecată urmează a fi reluată prin hotărâre a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Blaj, la momentul adoptării unei soluții rezonabile față de propunerile formulate.

Judecătoria Câmpeni

Prin Hotărârea Nr. 2/2023 Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Câmpeni întrunită la data de 20.06.2023, s-a hotărât suspendarea activității de judecată, începând cu data de 21 iunie 2023, pe termen nedeterminat, cu excepția activității vizând cauzele urgente, ca formă de protest față de lipsa de reacție a puterii executive și legislative la solicitările sistemului judiciar.

La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere în concret faptul că, deși s-a solicitat factorilor decidenți reluarea dezbaterilor asupra proiectului de lege privind reformarea sistemului de pensii din justiție, cu implicarea organului reprezentativ al magistraților, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii precum și al înaltei Curți de Casație și Justiție, în vederea asigurării unei cooperări loiale între instituțiile statului implicate în acest demers, printr-un dialog deschis și constructiv, care să asigură unitate și respect reciproc între toate profesiile implicate în acest proces, demersul a rămas fără răspuns.

Activitatea de judecată urmează a fi reluată prin hotărâre a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Câmpeni, la momentul adoptării unei soluții rezonabile față de propunerile formulate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Firmă din Alba, amendată cu 10.000 de lei pentru că transporta bușteni prin albia unui pârâu de munte, din Gorj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Firmă din Alba, amendată cu 10.000 de lei pentru că transporta bușteni prin albia unui pârâu de munte, din Gorj O firmă din județul Alba a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Runcu, deoarece un lucrător din cadrul firmei a fost depistat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea