Rămâi conectat

Curier Județean

Activitate în cadrul parteneriatului ”Dinţi frumoşi şi sănătoşi”, la Grădiniţa cu P.P. Scufiţa Roşie Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit ”Scufiţa Roşie” Alba Iulia, coordonaţi de educatoarele Teoc Elena Georgiana şi Coman Maria Floare, au desfăşurat o activitate în cadrul parteneriatului ,,Dinţi frumoşi şi sănătoşi” încheiat între grădiniţă şi Remac Dent, Alba Iulia, reprezentat de medicul dentist Volonciu Nicolae. Medicul dentist copii - dentist01a transmis copiilor informaţii despre modul de îngrijire a dinţilor prin prezentarea obiectelor de uz personal necesare periajului zilnic.

În cadrul acestei activităţi, preşcolarii au fost familiarizaţi cu munca medicului dentist, cu trusa folosită de acesta în activitatea sa, precum şi cu importanţa cunoaşterii regulilor de folosire a periuţei de dinţi şi aplicarea tehnicilor corecte de periaj.

Scopul acestei activităţi este de a forma o atitudine pozitivă şi responsabilă faţă de sănătatea dinţilor, prin obţinerea unor rezultate concrete în păstrarea stării de sănătate şi prevenirea cariilor dentare. Medicul dentist a fost impresionat de cunoştinţele copiilor despre igiena dinţilor, cunoştinţe aplicate în jocurile de rol desfăşurate în grupă cu ajutorul mulajelor şi a instrumentelor aduse de medic.

,,Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la vârste mici, pentru că în această etapă se dobândesc obiceiuri care sunt relevante în activităţile ulterioare”, este mesajul educatoarelor de la grupa mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea