Rămâi conectat

Politică Administrație

Acţiuni de control vizând starea digurilor şi lucrărilor de regularizare a cursurilor de apă din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Baraj Mihoiesti Campeni - gunoaieÎn perioada 28 – 30 octombrie a.c. se desfăşoară, în judeţul Alba, acţiunea de verificare a stării tehnice şi funcţionare a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare.

Verificarea se face de către reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice- Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Administraţiei Naţionale „ Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, RNP Romsilva – Direcţia Silvică Alba, S.C. Hidroelectrica S.A. – S.H. Sebeş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba.

Tematica de control vizează verificarea stării tehnice şi funcţionale a digurilor şi barajelor, verificarea lucrărilor de regularizare a cursurilor de apă, evidenţierea punctelor critice de pe cursurile de apă, situaţia stocurilor de materiale şi mijloace de apărare existente, verificarea reactualizării Planurilor de acţiune în caz de accident la baraj, verificarea la nivelul unităţilor administrativ teritoriale a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei, afişarea extraselor din Planul local de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale la sediul primăriilor şi pe pagina de internet a instituţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea