Curier Județean
Acţiuni ale Filantropiei pentru prevenirea abandonului şcolar
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează astăzi, 10 iunie 2011, în Alba Iulia, două evenimente, ale căror acţiuni au ca scop prevenirea abandonului şi a eşecului şcolar. De la ora 10.00, în prezenţa ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care va fi înconjurat de un sobor de preoţi co-slujitori, a oficialităţilor judeţene şi locale, a reprezentanţilor partenerilor, precum şi a credincioşilor comunităţii, se va inaugura Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia, strada Moldovei, nr.11. Acest centru educaţional este parte a proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” , proiect demarat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Alba, D.G.A.S.P.C. Mureş, D.G.A.S.P.C. Timiş, Arhiepiscopia Timişoarei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, la nivelul regiunilor Centru şi Vest, începând cu data de 1 august 2010. Proiectul este cofinantat din FSE – POSDRU pe Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” în domeniul de intervenţie DMI 2.2. – Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii prin Direcţia OIPOSDRU din subordinea MECTS. Înfiinţarea unui asemenea centru educaţional în Alba Iulia vine din nevoia şi datoria Bisericii de a veghea asupra celor mici, despre care Mântuitorul Iisus Hristos spunea că „a unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor” (Matei 19, 14), atâta timp cât ne confruntăm, la nivel local, cu fenomenul de părăsire timpurie a şcolii, grija redusă sau chiar ignorarea educaţiei copiilor din familiile cu nevoi sociale fiind principalul motiv pentru care vorbim de abandon şcolar ca fenomen educaţional.
După evenimentul inaugurării Centrului Educaţional „Sfântul Nicolae”, Asociaţia Filantropia Ortodoxă, împreună cu partenerii săi, organizează o masă rotundă, la Hotel Parc, având ca tematică „Înfiinţarea, dezvoltarea şi consolidarea de reţele destinate îmbunătăţirii activităţilor de prevenire a fenomenului de abandon şi eşec şcolar ” prin care se va pune bazele creării unei platforme de lucru comune între cei implicaţi în identificarea şi intervenţia asupra cauzelor şi motivelor care duc la abandon şi eşec şcolar, precum şi prevenirea acestui fenomen la nivelul regiunilor Centru şi Vest. Scopul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de 16 Centre educaţionale în judeţele: Timiş, Alba şi Mureş. Primele 9 Centre Educaţionale şi-au deschis porţile pentru 225 de copii în luna noiembrie 2010, iar celelalte 7 în luna mai 2011 pentru 175 de copii.
În centrele educaţionale, copiii primesc zilnic hrană, lunar burse sociale, sprijin în realizarea temelor pentru acasă, susţinere în dezvoltarea personală, în formarea, ca oameni, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Dacă educaţia copilului începe întâi în familie şi se continuă apoi la şcoală, după principiile sistemului de învăţământ, în Biserică orice copil şi orice părinte poate învăţa elementele unei creşteri sănătoase din punct de vedere spiritual, după învăţăturile Sfintei Scripturi. (L.S.)
Curier Județean
Cu cine ar vota românii la europarlamentare? PSD conduce cu 31% în intenția de vot, urmat de PNL cu 21%, AUR cu 19% și USR cu 13%. SONDAJ Avangarde
Cu cine ar vota românii la europarlamentare? PSD conduce cu 31% în intenția de vot, urmat de PNL cu 21%, AUR cu 19% și USR cu 13%. SONDAJ Avangarde
România ar urma să fie reprezentată în Parlamentul European și de două partide antieuropene, potrivit datelor celui mai nou sondaj de opinie Avangarde, realizat la comanda PSD.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, partidul lui George Simion, AUR, s-ar situa pe locul 3, în vreme ce partidul Dianei Șoșoacă ar atinge la limită pragul electoral de 5%. Primele două locuri ar fi adjudecate de PSD și PNL, potrivit sondajului Avangarde.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar câștiga scrutinul cu 31%, relevă datale sondajului.
Pe locul 2 s-ar situa PNL, cu 21%, iar pe 3, la mică distanță, AUR – cu 19% din răspunsurile celor chestionați.
USR s-ar poziționa pe locul 4, cu 13% din voturi, iar UDMR și SOS Șoșoacă ar trece la limită pragul electoral, cu 5%.
PMP, Pro România și Forța Dreptei nu ar trece pragul.
Avangarde a selectat doar răspunsurile celor care au indicat un partid pe care l-ar vota (71% din totalul celor chestionați).
Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie, pe un eșanțion de 994 de subiecți, prin metoda CATI (interviu telefonic).
Marja de eroare este de +/- 3,2%, la un nivel de încredere de 95%.
Curier Județean
Un bărbat din Alba a buzunărit un bătrân în plină stradă! Ce a reușit să cumpere cu banii furați, înainte de a fi prins de polițiști
Un bărbat din Alba a buzunărit un bătrân în plină stradă! Ce a reușit să cumpere cu banii furați, înainte de a fi prins de polițiști
La data de 3 octombrie 2023, polițiștii din Abrud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 53 de ani, din Abrud, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 2 octombrie 2023, în timp ce se afla pe o stradă din Abrud, i-ar fi sustras unui vârstnic de 87 de ani, suma de 2.000 de lei, din buzunarul pantalonilor.
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80 %.
În cursul zilei de azi, 4 octombrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.
Informații de background:
La data de 2 octombrie 2023, în jurul orei 15.30, un vârstnic de 87 de ani, din Abrud, a sesizat Poliția Orașului Abrud cu privire la faptul că i-a fost sustrasă suma de 2.000 de lei, în timp ce se deplasa pe o stradă din oraș.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat, în scurt timp, un bărbat de 53 de ani, din Abrud, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei, asupra acestuia fiind găsită suma de 1.460 de lei precum și un telefon mobil pe care l-ar fi achiziționat, cu puțin timp în urmă, din restul sumei sustrase de la vârstnic.
Curier Județean
Inconștienți pe șoselele din Alba: Șoferi prinși de polițiștii rutieri în timp ce conduceau beți
Inconștienți pe șoselele din Alba: Șoferi prinși de polițiștii rutieri în timp ce conduceau beți
Doi bărbați, din Meteș și Alba Iulia, s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau fiind sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 02.20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Meteș, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, de B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 02,30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 30 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Cel mai vârstnic student din România învață la Universitatea din Alba Iulia: Aurel Voicu va fi absolvent de masterat la aproape 90 de ani
-
Actualitateacum 20 de ore
Alertă de fraudă online: Cum fac bani hackerii care se dau drept Poliția Română sau Interpol
-
Sportacum 19 ore
Alba, gazdă a proiectului „Footbal in Heaven”!!! 30 de fani europeni, pe stadioanele din Cugir, Baia de Arieș, Săsciori, Șugag și Zlatna, printr-un proiect FRF-AJF Alba
-
Ştirea zileiacum 19 ore
Cum a fost răpită o copilă de 14 ani, de acasă, în miezul nopții, pentru căsătorie: Cazul se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Colet cu aproape 6 kilograme de droguri trimis din Spania și ajuns la o firmă din Alba: Pedeapsă definitivă pentru expeditorul „pachetului de biscuiți”