Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Acțiunea Națională Alba (A.N.A) nu negociază principii și nu vinde conștiințe la tarabă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Acțiunea Națională Alba (A.N.A) nu negociază principii: aceasta-i moștenirea sfântă lăsată de Corneliu Coposu poporului român și cred că prea mulți dintre noi nu sunt, din păcate, demni de ea: „Negociem orice, dar nu negociem principii”.

Sincer să fiu, sunt un om preocupat mereu și de pulsul sondajelor politice, mai ales atunci când acestea privesc ACȚIUNEA NAȚIONALĂ ALBA (A.N.A). Evident, când sunt comandate de un partid politic, așa cum s-a demonstrat mereu în ultimii ani, subiectivismul este în favoarea celui care comandă sondajul, cu 3, 4 procente.

Aș vrea să clarific câteva chestiuni pentru ceilalți competitori, care, în ultima vreme, îmi propun mie și colegilor mei diferite parteneriate politice, ca urmare a ultimelor sondaje politice.

A.N.A. a apărut, în peisajul politic albaiulian, deoarece albaiulienii s-au simțit mereu fentați de către politicieni după fiecare tur de alegeri locale, în sensul în care aceștia, sub pretextele specifice politicianismului, au vândut la tarabă voturile obținute, de fiecare dată în folosul personal, al lor, al familiilor lor ori apropiaților.

Am fost supus și eu, în ultimii ani, acestui carusel al propunerilor să trec la diferite partide în schimbul ocupării unor funcții publice, eu sau soția mea.

Am refuzat, fără ezitare, astfel de propuneri așa cum au făcut-o sau ar fi făcut-o mulți dintre dvs.

Când prietenul meu Dorin Șerdean a refuzat să „sară” în barca P.D.L. a pierdut niște funcții bănoase, dar a câștigat respectul multora dintre cei ce știu cum s-a întâmplat atunci.

La Alba Iulia, în anii 50′, un grup de peste 20 de elevi au stat cu demnitate, fără să-și trădeze conștiința, plătind pentru asta cu zeci de ani de pușcărie grea. Acestea sunt modelele mele și pe convingerea că ceea ce facem în timpul vieții ne dă sau nu eternitate, am semănat în pământul sfânt al Albei Iulia această sămânță, a conștiinței nevândute, numind-o sugestiv A.N.A.

Așa că, dragii mei competitori, colegi, albaiulieni:

A.N.A. a luat ființă tocmai ca să învingă răul compromisului politic, nu să-l asimileze.

A.N.A. este interesată doar să pună umărul la o administrare cinstită, cu viziune, care chiar vrea să stârpească corupția și angajările pe criterii politice.

A.N.A. nu caută servicii pentru nimeni, nici la primării, nici la alte instituții.

Cât despre alianțe politice, personal, nu am văzut practici diferite în a face politică sau administrație între P.N.L., P.S.D., P.D.L. ba chiar în ultima vreme U.S.R. sau PLUS.

Ce-ar fi fost lumea asta fără oamenii idealiști care au văzut dincolo de lăcomia materială și au reușit să dea semnificație vieții lor?

Așa că, în final, vă spun doar atât deocamdată: A.N.A. va da semnificație existenței sale doar dacă nu va negocia principii și nu va vinde conștiințe la tarabă ca și restul partidelor.

Mircea Trifu, Președinte A.N.A.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea