Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiune preventivă a polițiștilor din Alba: Copiii unei tabere din județ au discutat despre siguranța rutieră și a navigării pe internet și a consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Acțiune preventivă a polițiștilor din Alba: Copiii unei tabere din județ au discutat despre siguranța rutieră și a navigării pe internet și a consumului de droguri

Polițiștii, alături de reprezentanții altor instituții din MAI continuă activitățile dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară. Minori aflați în zone de agrement, precum și minori instituționalizați în case de tip familial învață lecția siguranței.

Azi, 29 iunie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, cu sprijinul Asociației ”Emanoil”, au fost prezenți în tabăra organizată în localitatea Tăuți, comuna Meteș, unde au discutat, cu copiii, despre siguranță.

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet dar și teme legate de prevenirea consumului substanţelor cu efect halucinogen și a consumului de tutun și alcool. Pentru implicare și pentru că au dovedit că și-au însușit noile cunoștințe, copiii au fost recompensați cu insigne, tricouri, șepci și rucsacuri, materiale promoționale ale Campaniei Naționale Cyberex.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au participat la discuții interactive cu tinerii aflați într-o casă de tip familiar din Blaj, precum și cu cei care învață la Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Blaj, care încă nu au intrat în vacanță.

Tinerilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase. Mesajul polițiștilor a fost, cu precădere, îndreptat pentru prevenirea consumului de droguri, fiind evidențiate consecințele devastatoare pe care drogurile le au asupra sănătății și destinului unei persoane.

Mâine, 30 iunie, polițiștii, alături de reprezentanți ai altor instituții din MAI vor fi prezenți pe terenul de sport din Ighiu unde vor transmite mesaje preventive, în cadrul unei acțiuni organizată cu sprijinul Primăriei Comunei Ighiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea