Rămâi conectat

Curier Județean

Acțiune amplă în Alba Iulia și împrejurimi: 31 de șoferi, majoritatea pentru viteză, sancționați de polițiști. Câți au fost prinși băuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

În 6 ore, polițiștii rutieri din Alba Iulia au constatat 31 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au depistat 3 şoferi ce conduceau în stare de ebrietate şi au reţinut două permise de conducere.

În perioada 06 – 07 octombrie a.c., între orele 20,00 – 02,00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au desfășurat, pe raza municipiului  Alba Iulia şi a localităţilor rurale arondate, o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice precum şi combaterea ilegalităţilor comise de către participanţii la traficul rutier.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 31 de abateri de natură contravenţională, de la normele legale ce reglementează circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe sancţiuni (12) fiind aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Au fost reţinute două permise de conducere din care unul pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru neacordare de prioritate pietonilor şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Exemple:   

Pe strada Gheorghe Pop de Băseşti din Alba Iulia a fost depistat un bărbat de 45 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fată de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Pe DJ 107C, pe raza comunei Vinţu de Jos, a fost depistat un tânăr de 29 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism,  fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea