Rămâi conectat

Actualitate

Acțiune a polițiștilor din Aiud, Sebeş şi Ocna Mureş, lăsată cu permise reținute și amenzi de aproape 15 mii de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În scopul reducerii riscului rutier şi atragerii de bani la buget prin acordarea de amenzi, poliţiştii rutieri din cadrul poliţiilor Aiud, Sebeş şi Ocna Mureş, au acţionat ieri în vedera  depistării conducătorilor de vehicule care nu respectă prevederile normelor legale şi prin aceasta îşi pun în pericol viaţa sau a altor persoane.

Potrivit IPJ Aba,, “în cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat o infracţiune şi alte încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.640 lei şi au reţinut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru defecţiuni tehnice au reţinut 4 certificate de înmatriculare.

Un număr de 48 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 au fost aplicate bicicliştilor, iar 32 pentru alte abateri.

Ca exemplu, la orele 21.37, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală din localitatea Drașov, comuna Șpring, condus de numitul Radu P. I., de 30 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba. Cu ocazia controlului s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a indicat o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care faţă de Radu P. I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă  pedepsită de art. 336 alin.1 din Noul Cod Penal.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea