Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Acord de Colaborare, semnat de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a semnat un Acord de Colaborare cu Federaţia Sanitas, în vederea unei permanente consultări în derularea procesului de reorganizare a sistemului sanitar.

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii Federaţiei Sanitas că îşi doreşte un dialog continuu cu sindicatele pentru reorganizarea sistemului astfel încât salariatii acestuia sa isi recapete demnitatea, calitatea serviciilor medicale să crească, iar în final, pacienţii să fie mulţumiţi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Părţile semnatare au stabilit, printre altele, ca împreună să susţină necesitatea identificării unor soluţii, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, care să permită salarizarea personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţele acestuia.

În cadrul întâlnirii a fost adusă în discuţie şi iniţiativa Ministerului Sănătăţii de reorganizare a DSP-urilor. Ministrul Eugen Nicolăescu a adus argumente de natură să demonstreze faptul că prin această măsură serviciul public se apropie de cetăţean în paralel cu micşorarea cheltuielilor inutile şi controlul costurilor.

“O parte din personal se va transfera către comunitatea locală, altă parte va fi absorbită la regiune. Având în vedere că încă mai sunt medici şi asistenţi locali, pe plan judeţean pot fi redistribuiti în spitale sau la alte cabinete de medicină”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

‘Toţi colegii noştri îşi vor păstra locurile de muncă – că vor lucra la noua Autoritate, la Consiliile Locale sau Judeţene şi o mare parte din colegii noştri vor fi preluaţi de spitale, dânsul asumându-şi, în urma unor discuţii cu Ministerul de Finanţe, deblocarea posturilor în sistemul sanitar. Mai specific ceva, toţi colegii noştri care vor fi redirecţionaţi către aceste instituţii vor pleca ‘omul, postul şi bugetul’, adică să nu creadă cineva că colegii noştri nu or să-şi mai poată să-şi primească salariile, cum a fost în urmă cu câţiva ani situaţia medicinii şcolare, unde mai mult de patru luni colegii mei nu şi-au luat salariile’, a declarat ieri Marius Sepi, vicepreşedintele Sanitas.

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe membrii Biroului Executiv Sanitas că un reprezentant al Federaţiei Sanitas va face parte din grupul de lucru pe problematica reorganizării sistemului, grup care va fi constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii.

„Din punctul nostru de vedere este este un prim pas spre o colaborare şi un dialog permanent cu Ministerul Sănătăţii. Este problematica pe care noi am preluat-o de la toţi colegii noştri din ţară si speram că împreună cu echipa din minister vom rezolva din aproape în aproape problemele salariatilor pe care noi îi reprezentăm”, a declarat  Marius Sepi, prim vice-preşedinte al Federaţiei Sanitas, la finalul întâlnirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea