Rămâi conectat

Ştirea zilei

ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni (FOTO): Troiță ridicată la locul tragediei. Ancheta continuă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Horenii au ridicat marţi o troiţă sus în munte, la locul accidentului, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa aici: pilotul Adrian Iovan şi studenta rezidentă Aurelia Ion.

Accident aviatic Apuseni13Marţi, 21 ianuarie, la locul accidentului aviatic produs în Munţii Apuseni (pe vârful Petreasa), o echipă coordonată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a efectuat cercetări pentru a se cunoaşte cauzele exacte ale prăbuşirii avionului. Cu toate că drumul până la rămăşiţele acestuia e greu accesibil, încă din zorii zilei, oameni din zonă s-au deplasat la faţa locului, curioşi să afle care au fost urmările catastrofei aviatice. În jurul orei 14.30, preotul din Trifeşti, Sorin Trif, alături de secretarul primăriei, Corneliu Olar şi alţi câţiva localnici, au ridicat la doar câţiva metri de locul în care a căzut avionul, o troiţă, în memoria celor doi decedaţi.

Astăzi, împreună cu preotul Sorin Trif şi alţi câţiva localnici am urmat şi noi drumul străbătut luni noaptea (20 ianuarie) de zecile de săteni şi echipaje în lupta pentru salvarea vieţii Accident aviatic Apuseni47victimelor accidentului – Horea- Giurguţ – Zânzeşti – vârful Petreasa. Aproximativ 12 kilometri, în condiţii meteo extrem de dificile, în miez de noapte, prin zăpadă şi ceaţă, 10 kilometri doar cu maşini de teren, 2 kilometri pe jos, atât au avut de parcurs cei care au participat luni seara la acţiunile de salvare a victimelor. Ajunşi la faţa locului, echipa anchetatorilor condusă de procurorul general Augustin Lazăr luase deja probe necesare stabilirii cauzelor producerii incidentului.

La locul accidentului aviatic se află o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti de la Inspectoratele de Poliţie din Alba şi Cluj,  experţi ai Institutului de Criminalistică Accident aviatic Apuseni10al Poliţiei Române şi inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, care desfăşoară cercetări. Au fost căutate, găsite şi studiate mijloace materiale de probă, care au fost ridicate, depuse şi sigilate în colete, după care se va face o interpretare a urmelor care au fost găsite la faţa locului pentru a se vedea mecanismul producerii evenimentului. Deocamdată nu se pot formula concluzii„, a declarat procurorul Lazăr, completând că ancheta poate dura până la câteva luni.

Tot astăzi, la iniţiativa localnicilor, aici a fost oficiată o slujbă şi sfinţită o troiţă în memoria celor doi decedaţi, pilotul Adrian Iovan şi tânăra studentă rezidentă Aurelia Ion, de către preotul Sorin Trif, la Accident aviatic Apuseni18care au participat doar secretarul comunei Horea, Corneliu Olar şi câţiva  horeni, cu acceptul procurorului care a înţeles gestul profund creştinesc făcut de aceştia.  „La cererea localnicilor am sfinţit o troiţă în memoria celor doi adormiţi, Adrian şi Aurelia. Durere şi păreri de rău…asta simţim. Am ţinut o scurtă slujbă şi o rugăciune pentru sfinţirea troiţei ce se aşează la mormânt„, a spus preotul.

La faţa locului se află un echipaj format din trei jandarmi din Alba care asigură perimetrul şi care vor rămâne, pe schimburi, în acea zonă până la finalizarea cercetărilor.

Citiţi şi MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori, despre accidentul aviatic din Apuseni.

Mai jos vedeţi o galerie foto cu drumul parcurs din Horea până pe vârful Petreasa, epava şi troiţa sfinţită astăzi aici:

[nggallery id=1027]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea