Rămâi conectat

Curier Județean

Abrudeanul Andrei Tanțoş, multiplul campion naţional la schi, a murit azi-noapte în accidentul petrecut la Abrud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Multiplul campion naţional de juniori Andrei Tantoş a decedat azi-noapte la doar 19 ani, în urma accidentului de maşină petrecut azi-noapte în localitatea Abrud.

În jurul orei 2.15, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu, din cauza vitezei excesive, Andrei a pierdut controlul direcției de mers, ieșind în afara carosabilului, unde s-a izbit frontal de un stâlp.

Mașina, marca Reanault Megane, aparținea unei societăți. Practic pe un un drum în linie dreaptă, tânărul a călcat pedala de accelerație prea tare, a intrat pe contrasens și apoi într-un stâlp de curent cu partea dreaptă a mașinii.

Schiorul Andrei Tanţoş, legitimat la CSŞ Cîmpeni, a absolvit în această vară clasa a XII-a a Colegiului “Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud. Component al lotului naţional de juniori, Andrei a devenit recent campion naţional, câştigând titlul în proba de slalom uriaş.

Andrei purta în momentul accidentului  centura de siguranță, nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Talentatul sportiv practica schiul de la trei ani, pregătit de tatăl său Tiberiu Tanţoş a izbutit rezultate bune la cea mai importantă competiţie de schi din România, de la Azuga şi la secţiunea seniorilor: locurile patru la slalom uriaş şi super combinată.

Andrei Tanţoş ce a împlinit 19 ani în 15 martie a fost unul dintre cei mai promiţători practicanţi ai acestui sport din ţară. Multiplu medaliat la campionatele naţionale de juniori, acesta are în palmares şi participări meritorii la competiţii din străinătate, în acest an bifând concursuri la Strbske Pleso (Slovacia), Bialka Tatrzanska (Polonia), Kanjska Gora şi Skofja Loka (Slovenia), Turnau şi St. Anton (Austria) sau Pozza di Fassa (Italia).

foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea